Kastade ölmugg – nu utreder polisen situationen

Under matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF kastades en ölmugg in på MFF-målvakten Johan Dahlins nacke. Nu utreds händelsen av polisen, enligt Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Det var i slutskedet av matchen som en ölmugg från IFK Göteborgs läktare kastades in på MFF-målvakten Johan Dahlin. Efter matchen var Dahlin inte särskilt intresserad av att prata om det.

– Vi kan prata om något annat. Jag tycker det är ointressant. Det är att skapa rabalder av ingenting, sa han till GP efter matchen.

Nu står det klart att händelsen kommer att rapporteras till Svenska Fotbollförbundets riksombud.

– I vanlig ordning kommer vi skriva en rapport till riksombudet som sedan får bedöma om det ska gå vidare till disciplinnämnden eller inte. Inkastade föremål är alltid allvarligt, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

LÄS MER:Stormatch på läktaren – stormatch på planen

Ska utredas av polisen

Händelsen kommer inte bara att utredas internt på förbundet utan även av polis.

– Vi utredde på plats så gott vi kunde, men just nu ligger det hos polisen. Hittar man en skyldig blir det till hundra procent ett tillträdesförbud. Men sedan är det ett civilrättsfall också, alltså i form av misshandel, så det är ett större fall än tillträdesförbud hos oss, säger IFK Göteborgs säkerhetschef Mike Sahlénius till Fotbollskanalen.

Malmö FF besegrade IFK Göteborg och vann matchen med 2-0 efter två mål av Sören Rieks.

ANNONS