Erik Karlsson, till höger, fortsätter att ösa in poäng i NHL.
Erik Karlsson, till höger, fortsätter att ösa in poäng i NHL. Bild: Tony Avelar/AP/TT

Karlssons succéår fortsätter: "Mår bra igen"

Erik Karlsson fortsätter att vara NHL:s bästa back den här säsongen.
Mot Dallas gjorde svensken fyra nya poäng när San Jose vann med 5–3.
– Det är roligt att vakna varje morgon, säger Karlsson till Aftonbladet.

ANNONS
|

Det var nionde gången i NHL-karriären som 32-åringen gjorde fyra poäng i en och samma match. Genom ett mål och tre assist är Karlsson nu uppe på 62 poäng på 46 matcher den här säsongen, 13 fler än någon annan av ligans backar.

Som jämförelse:

Den senaste backen i NHL att nå 60 poäng på 46 matcher eller färre var Paul Coffey i Pittsburgh Penguins säsongen 1988–89.

– Alla i laget spelar bra just nu. Om det inte hade varit så skulle ingen av oss ha någon framgång. Jag är bara tacksam för alla andra i laget, säger Erik Karlsson till nhl.com.

ANNONS

Det började dock illa för San Jose. En bit in i den andra perioden satte Radek Faksa 3–0 till Dallas, som såg ut att gå mot en bekväm bortaseger. Men med fem raka mål – Erik Karlsson snärtade in viktiga 4–3 i ena krysset halvvägs in i den sista perioden – vände hemmalaget till seger.

För San Jose har säsongen varit jobbig, laget tillhör bottenskiktet. Erik Karlsson spelar samtidigt kanske sin bästa hockey någonsin.

– Det handlar mycket om att jag efter några hundår mår bra igen. Liksom familjen. Det är roligt att vakna varje morgon, säger Karlsson till Aftonbladet.

– Särskilt kul är det är förstås när vi vinner. Det var starkt av oss att komma tillbaka från ett sådant underläge mot Dallas. Målet? Tja, jag gjorde mig beredd att skjuta ifall passningen skulle komma och det gjorde den ju.

ANNONS