San Joses Erik Karlsson jagas av Anaheims Kiefer Sherwood i NHL-premiären.
San Joses Erik Karlsson jagas av Anaheims Kiefer Sherwood i NHL-premiären.

Karlsson efter debuten: Lite skakigt

Det blev ingen lyckad debutmatch för stjärnbacken Erik Karlsson i San Jose. Anaheim vann Kalifornienderbyt med 5–2.

ANNONS
|

Sedan Erik Karlsson, mot sin vilja, byttes bort av Ottawa till San Jose för några veckor sedan har San Jose seglat upp som en av favoriterna till Stanley Cup-titeln.

Men blott tre veckors träning med nya laget var inte tillräckligt för att Karlsson skulle få samarbetet med sina nya lagkompisar att fungera klockrent. Han fick visserligen spela mest i San Jose, 26.47 minuter, men svensken gjorde inga poäng och var i stället inne på två baklängesmål.

- Det var lite skakigt i början, puckarna studsade lite hit och dit och jag överarbetade saker. Men ju längre matchen gick desto mer bekväm kände jag mig. Och inte bara jag, utan alla började bli lite mer säkra, säger Erik Karlsson till The Mercury News.

ANNONS

San Jose hade 2–2 efter två perioder, men i den tredje drog Anaheim ifrån med tre mål. San Jose-tränaren Peter DeBoer säger att laget bland annat föll på mindre lyckat powerplay-spel och på målvaktssidan.

Svenskarna i Anaheim hade en roligare kväll än Karlsson & Co i San Jose. Rickard Rakell gjorde 2–2-målet i power play, framspelad av Silfverberg, och gjorde två assist. Silfverberg svarade för tre assist i matchen.

- Jag tyckte att passningsspelet var bra och att vi hjälpte varandra bra i stället för att spelet skulle bli för statiskt. Vi lyckades med vår målsättning och förhoppningsvis bygger vi på självförtroendet med det, säger Jakob Silfverberg till Orange County Register.

TT

ANNONS