Karius talar ut om hatstormen och dödshoten

Det var Loris Karius som fick vakta målet för Liverpool i Champions League-finalen mot Real Madrid under våren 2018. Då stod han för två tavlor och Liverpool förlorade. Nu berättar han om dödshoten och hatstormen som han fick utstå efteråt.
– När det övergår till personliga påhopp och rena dödshot så går det över gränsen, säger han i en intervju med Bild.

ANNONS
|

En match.

En final.

Det var det enda som stod mellan Liverpool och en ny titel i Champions League.

LÄS MER: Det här visste du inte visste om Blåvitts guldhjältar från 2007

På andra sidan stod Real Madrid och under finalen i turneringen skulle Loris Karius bli stor syndabock för engelsmännen. För under mötet på våren 2018 blev han stor olycksfågel när han stod för två stora tavlor och Liverpool förlorade finalen och fick istället se spanjorerna fira den titel som de själva hade jagat.

LÄS MER: Jordan om nya dokumentären: "Folk kommer inte förstå"

ANNONS

Nästan omgående efter matchen berättade Karius att han hade fått försämrad syn under matchen efter en smäll mot huvudet. Något som även Liverpool gick ut och bekräftade.

– Så här i efterhand borde jag ha varit mycket mer aggressiv i min kommunikation utåt och berättat rakt ut att smällen från Ramos ledde till att jag fick hjärnskakning under matchen. Jag gjorde tester på detta som bekräftade min misstanke, men när det berättades offentligt möttes jag bara av ondska och förolämpningar. Jag har aldrig använt det som ursäkt, men att folk gör narr av någon som skadat huvudet … det har jag ingen förståelse för. Reaktionerna gick över gränsen, säger Karius till Bild.

LÄS MER: Lotta Schelin om psykologmötet som ledde till en biografi

Men trots det stoppade inte hatet att välla in mot stjärnan. Arga supportrar från världen över hörde av sig och kritiken gick för långt när det även ledde till rena dödshot.

– Men det var inget jag tog seriöst. Det skrevs från anonyma onlinekonton från folk som inte ens visade sina ansikten i profilbilderna. Folk som gick förbi mig på gatan däremot, vågade inte ens öppna sina munnar. Jag tror det är vanligt att spelare får ta emot sådana typer av meddelanden på internet, men det gäller bara att ignorera dem; läser man allt och tar åt sig så kommer man ligga sömnlös i flera nätter. Men det är helt sjukt hur folk går över gränsen från anonyma konton. Visst, supportrarna måste ha rätt att kritisera, men när det övergår till personliga påhopp och rena dödshot så går det över gränsen, säger han.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS