Andy Murray torkar tårarna under en presskonferens inför Australian Open.
Andy Murray torkar tårarna under en presskonferens inför Australian Open.

Känslosam Murray hyllades

Skadedrabbade Andy Murray är antagligen inne på sitt sista år som professionell spelare. Men det kan ta slut tidigare än så, sade tennisstjärnan på en känslosam presskonferens i natt. Efteråt hyllades han av bland andra Magnus Norman.

ANNONS
|

Den förra världsettan och trefaldiga grand slam-vinnaren drog sig ur Australian Open förra året för att operera sin höft och kom tillbaka i juni. Men sedan dess har det enligt BBC bara blivit 14 matcher för skotten.

- Jag har gjort allt jag har kunnat för att få min höft att kännas bättre men det har inte hjälpt mycket. Jag tror att det finns en risk att Australian Open är min sista turnering, sade han vid en presskonferens i Melbourne inför turneringen.

ANNONS

Bröt senaste matchen

Murray var emotionell och tvingades under den korta presskonferensen att tårögd lämna podiet för att senare komma tillbaka.

Återkomsten i år har lämnat en del övrigt att önska. Han slogs ut i andra omgången i Brisbane förra veckan och bröt i veckan en träningsmatch mot Novak Djokovic efter mindre än en timme, enligt AFP.

- Jag kan spela men med begränsningar. Att ha begräsningarna och smärtan gör att jag inte kan njuta av att tävla eller att träna, säger han.

Murray hoppas kunna avsluta karriären med Wimbledon, men säger enligt The Guardian att han inte är säker på att han lyckas till följd av smärtan.

Han är dock inställd på att genomföra Australian Open, där han möter spanjoren Roberto Bautista i första omgången nästa vecka.

Hyllas av många

Efter den känslosamma presskonferensen strömmade hyllningarna in till Murray på Twitter:

Förre svenske världstvåan Magnus Norman:

"Fantastisk spelare, kämpe, tidigare världsetta och flerfaldig grand slam-mästare. Djup respekt."

Amerikanska legendaren Bille Jean King:

"Du är en mästare både på och utanför banan. Tråkigt att du inte kan lägga av på det sätt du vill, men kom ihåg att se fram emot det som väntar. Din röst för jämlikhet kommer att inspirera framtida generationer."

ANNONS

Tidigare världsettan Kim Clijsters:

"Det gör ont att lyssna på @andy_murray under hans presskonferens. Hoppas att han tar sig till Wimbledon och får det avslut han förtjänar.

TT

Fakta: Andy Murray

Från: Dunblane, Skottland.

Ålder: 31

Rankad: 149

Proffs sedan: 2005

Karriär: vann sin första grand slam-turnering i och med segern i US Open 2012, där han besegrade Novak Djokovic. 2013 och 2016 vann han Wimbledon, och 2015 ledde han Storbritannien till landets första Davis Cup-titel sedan 1936. Är känd för sitt temperament på planen, liksom som jämställdhetskämpe.

Källa: tennis.com

ANNONS