Kallur om hälsoproblemen och nyfunna kärleken till häcklöpningen

Susanna Kallur, 39, berättar nu om hälsoproblemen hon ådrog sig under förra sommaren. Problem som fortsatte under vintern innan hon blev frisk igen.
– Det var väldigt obehagligt, säger hon till Aftonbladet.

ANNONS
|

Det har gått två år sedan som Susanna Kallur gjorde sin sista tävling när hon var med på inomhus-EM i Belgrad. Därefter har hon varit TV-expert och föreläst i hopp om att hitta vad hon ska göra resten av yrkeskarriären.

Efter att hon la sin aktiva karriär på hyllan ville hon ta ett kliv bort från häcklöpningen.

Nu är hon dock tillbaka igen.

I en intervju med Aftonbladet berättar hon om den nyfunna kärleken till sporten.

– Plötsligt kändes det verkligen jättekul igen – bara att få komma dit och springa häck med de yngre, jag får sådan energi av det. Jag har hittat glädjen med det igen och njuter på ett annat sätt, nu känner jag hur mycket jag älskar friidrotten och det är så mycket roligare än vad jag hade kunnat föreställa mig innan, säger hon och berättar att hon tränar en gång i veckan med ungdomar i Falun.

ANNONS

"Det var väldigt obehagligt"

För lite mer än ett halvår sedan var dock 39-åringens hälsa i fara. Efter ett träningslopp på cykel kände hon att pulsen ökade kraftigt och Susanna Kallur var sedan sjuk hela sommaren.

Under vintern återkom samma problem.

– Det var väldigt obehagligt och jag blev rädd, det kom också tillbaka senare. Jag har gjort tester och prover i omgångar och det är inget fel, det verkar ha handlat om att jag hade en infektion i kroppen som gjorde att den tog stryk, säger hon och fortsätter:

– Det har varit tufft och det har bara fortsatt med att jag är risig, jag har haft halsfluss och är så jädra mycket förkyld och sjuk. Det har varit alldeles för länge med ont i huvudet och att jag känt mig hängig.

I sommar kommer hon att synas i rutan igen. Då är hon expert hos Discovery som har sändningsrättigheter för sommarens OS-fest i Tokyo.

Under sin karriär vann Susanna Kallur EM-guld både inomhus och utomhus samt VM-guld som junior och ett VM-brons som senior.

ANNONS