Källström tillbaka i TV-rutan igen

Kim Källström, 38, är tillbaka i TV-rutan igen. Detta då han återvänder till C More och blir expert när Sverige ställs mot Frankrike i Nations League.
– Det ska bli kul att göra tv och vara en del av ett lag igen, säger Källström i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det blev 131 landskamper för Kim Källström under hans karriär som började i Häcken och avslutades i Djurgården 2017 efter spel i klubbar som Rennes, Lyon, Spartak Moskva, Arsenal och Grasshopper.

För Källström började TV-karriären innan spelarkarriären var avslutad.

För under sista året i Djurgården syntes han ofta som expert hos Discovery under deras sändningar där Källström följde det svenska landslaget. I vintras valde han dock att lämna Discovery.

Då skulle han istället gå en utbildning för tidigare spelare via Uefa för att i framtiden kunna bli sportchef eller klubbchef i en förening.

Kommer att följa landslaget

Det blev dock ingen långvarig frånvaro från TV-rutan för Kim Källström.

ANNONS

För redan nu är han tillbaka.

Detta då han skrivit på för TV4 och C More och gör debut redan i helgen. Detta då Sverige ställs mot Frankrike i Nations League.

– TV4:s och C Mores planer är intressanta och jag ser fram emot att hoppa på tåget, säger Kim Källström i ett pressmeddelande.

– Champions League och svenska landslaget var det absolut roligaste att spela som aktiv och att nu få jobba med det efter karriären känns verkligen spännande. Det är inspirerande att jag får chansen att följa fotbollen på allra högsta nivå.

Under nästa år kommer han även att synas i kanalens sändningar från Champions League.

ANNONS