Kärra tillbaka i allsvenskan

Kärra HF är tillbaka i allsvenskan efter två raka segrar mot Tumba i handbollskvalet. Moa Eggers ledde Hisingslaget framåt med sju mål i 21–16-segern mot Tumba.

|

Efter en tajt historia hemma på Hisingen (till slut seger med 23–21) hade Kärra under söndagen chans att avgöra kvalstriden mot Tumba på bortaplan.

Efter en första halvlek som slutade 7–7 (och där Moa Eggers stack ut för Kärra med hela fem av sju mål) kom det avgörande rycket i andra.

Lagen följdes länge åt, men med fem minuter kvar, i ställningen 15–16, kunde Kärra iscensätta segerrycket. Två obesvarade mål av Maja Lindström och Jonna Lindblom var mer än Tumba orkade besvara – och bortalaget kunde till slut vinna med 21–16.

Därmed stannade Kärras sejour i handbollens division 1 vid en säsong – och laget är åter tillbaka i allsvenskan till säsongen 2019-2020.