Jordan om nya dokumentären: "Folk kommer inte förstå"

Michael Jordan ses av många som basketens bäste någonsin. När en ny dokumentär snart släpps är han dock oroad över hur bilden av honom kommer att tas emot.
– När du ser materialet kommer du tro att jag är en fruktansvärd kille, säger Jordan till The Athletic.

ANNONS
|

Han vann NBA hela sex gånger med sitt Chicago Bulls och blev odödlig i staden. Många ser honom som den bäste spelaren i basketens historia och hans meritlista talar dessutom för sig själv.

Michael Jordan blev även den förste idrottaren någonsin som hade tjänat en miljard dollar. Den stora delen av hans förmögenhet har dock kommit efter karriärens slut genom sponsoravtal och framförallt skoförsäljning via Nike.

LÄS MER: Det här visste du inte visste om Blåvitts guldhjältar från 2007

När en ny dokumentär om honom och Chicago Bulls snart kommer att släppas på Netflix är han dock lite oroad över hur bilden av honom kommer att uppfattas av människor därute.

ANNONS

– Jag är inte säker på att folk kommer förstå när de ser det här materialet. Varför jag var så intensiv, varför jag gjorde de saker jag gjorde, varför jag betedde mig på det sättet och varför jag sa de saker jag sa, säger han till The Athletic.

LÄS MER: Lotta Schelin om psykologmötet som ledde till en biografi

Basketlegendaren som nu hunnit bli 57 år gammal berättar om flera scener ur dokumentären där han tappar humöret och ställer väldigt höga krav på sin omgivning.

– Att vinna har ett pris och ledarskap har ett pris. Så jag utmanade de som inte ville bli utmanade. Jag hade den rätten eftersom mina lagkamrater som kom efter mig inte tvingades genomgå det jag gjorde, säger han.

LÄS MER: Joel om en återförening i Frölunda med Henke

Det kanske tydligaste i dokumentären är hur gärna som Michael Jordan ville att vinna. Något som väldigt ofta gjorde att han tog ut sin frustration över sina lagkamrater.

– När du ser materialet kommer du tro att jag är en fruktansvärd kille, säger han.

Dokumentären "The Last Dance" skulle ha släppts först i sommar. Men när all live-sport har ställts in valde ESPN att agera.

ANNONS

”Tittarna behöver fortfarande kunna fly vardagen till sportens värld. Vi har hörsammat önskemålen om att visa den här serien tidigare och är glada att kunna meddela att vi har fått möjlighet att göra just det”, skrev kanalen i ett pressmeddelande.

ANNONS