Jonas Ransgård (M): "Staden måste be Redbergslid om ursäkt"

– Staden är skyldig RIK en ursäkt  – och måste ta ansvar för sin senfärdighet i den här frågan. Det säger kommunalrådet Jonas Ransgård (M) till GP.

ANNONS
|

På frågan om det i praktiken betyder att RIK kan få ekonomisk hjälp från Göteborg stad när det gäller en högre hyra i en tillfällig arena, svarar han:

– Politikersvaret blir att det inte är mitt beslut att fatta, det pågår förhandling i frågan. Men helt klart har RIK farit illa av att inte få besked och därmed tycker jag att staden har ett ansvar för att hjälpa till. Hur det ska ske får diskuteras, säger han.

Död hand över utredningen

Jonas Ransgård tycker att det legat "en död hand" över hela arenautredningen där diskussionen om Lisebergshallens ersättare ingår.

– Före årets slut ska utredningen vara klar. För RIK:s del har den långa hanteringen skapat onödig ovisshet. Jag förstår klubbens frustration och oro, säger han och fortsätter.

ANNONS

– Politiskt kan man diskutera vad som är felet eller vems felet är – men oavsett det har RIK satts i en besvärlig situation. Det måste vi lösa på ett bra sätt, säger han.

Medhåll från vänster

Kommunalrådet Daniel Bernmar (V) som även han är involverad i arenafrågan är på samma linje. Till GP säger han:

– Jag kan inte gå ut och säga att kommunen ska svara för RIK:s hyra i en tillfällig arena – det vore att ge fel och signaler till andra klubbar.

Så RIK borde stå för eventuell höjning?

– I Princip, ja. Samtidigt har hanteringen varit olycklig och jag förstår klubbens oro. Det kan finnas förmildrande omständigheter i frågan som gör att kommunen måste hjälpa till på något sätt.

Genom bidrag?

– Hur är något som måste diskuteras. Vi får se vad den inledda förhandlingen ger, säger Daniel Bernmar.

ANNONS