Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Jon Jones utsatt för inbrott – jagade själv iväg tjuven

Att råna en UFC-fajter är inte det smartaste brottet. Något som Jon Jones visade när han jagade ikapp rånarna med ett hagelgevär i handen.
”Det var tur för honom att jag är tillräckligt smart för att inte skjuta en man som försöker fly”, skriver han på Instagram.

Under helgen ska UFC-fajtern, Jon Jones ha blivit rånad i sitt hem i staden Albuquerque i USA. Särskilt skärrad av rånet verkar han dock inte ha blivit. För Jones har valt att publicera en video på Instagram.

I videon syns det hur en man tar sig in i flera av hans bilar innan tjuven börjar att fly när en garageport öppnas.

För där kommer Jones utspringandes med ett hagelgevär i handen.

”Det slutade med att jag knackade på den här killens fönster med munstycket på mitt hagelgevär igår natt. Nästa gång du försöker råna någon, se till att du är tillräckligt snabb för att springa ifrån dem, skriver Jones på Instagram och fortsätter:

”Det var tur för honom att jag är tillräckligt smart för att inte skjuta en man som försöker fly. Unga människor, jag vet att det är svåra tider men ditt liv är värt mer än materiella ägodelar.”

LÄS MER: Khabib fick över 50 miljoner kronor för avskedsfajten

Blev yngste mästaren någonsin

Inbrottstjuven får även vara glad att Jones lät sin hund stanna kvar inne i huset. Jon Jones är en av många kändisar som valt att skaffa en specialtränad vakthund. Rasen som kallas ”HH” är väldigt populär bland olika sportstjärnor.

”Jag är glad att jag lämnade Dutch i huset. Han hade inte varit lika trevlig som jag, skriver Jones.”

Jon Jones har gått 28 matcher i sin karriär i MMA där det blivit 26 segrar. Han blev organisationens yngsta mästare någonsin när han 19 mars 2011 tog titeln i lätt tungvikt. En titel han försvarade vid åtta gånger innan han fråntogs titeln efter att ha varit inblandad i en smitningsolycka.

LÄS MER: Chimaev får UFC-match mot världstrean

LÄS MER: Efter förlusten – Alexander "The Mauler" Gustafsson lägger av

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.