John Klingberg avgjorde serien mot Nashville

Dallas Stars har varvat upp när det gällde som mest. I natt avgjorde laget slutspelsserien mot Nashville – och det var en viss göteborgare som klev fram i förlängningen.
– Vi ville avsluta det i dag och slippa återvända till Nashville för en match sju, säger en segerrusig John Klingberg.

ANNONS
|

1–1 efter 60 minuter innebar ännu en gastkramande förlängning i NHL-slutspelet. Dallas hade chansen att avgöra serien – medan Nashville ville tvinga fram en match sju på hemmaplan.

En böljande övertidsperiod gick in i sina sista minuter när Dallas kom i en kontring. Tyler Seguin kom in i anfallszon på högerkanten och "droppade" till Alexander Radulov – som sedan passade över till vänsterkanten där svenskbacken hade fyllt på.

John Klingberg drog sedan iväg ett dragskott mot bortre stolpen, och plötsligt var serien över.

– Vi kom in med fler spelare och jag såg att jag kunde hänga med upp, och sedan stod Radulov för en grym pass, säger John Klingberg till klubbens hemsida efter segern.

ANNONS

Svenskarna VM-tillgängliga

– Vi har pratat om att dra med deras försvarare i mitten så att vi får den där öppna ytan för en pass över till mig. Det var fint att vi kunde få till det, fortsätter göteborgaren.

Nu kommer Dallas ställas mot St Louis i slutspelets andra runda, efter att de båda lagen slagit ut varsin förhandsfavorit (Winnipeg och Nashville).

För svensk del innebär Dallas seger dessutom att Nashville-kvartetten Viktor Arvidsson, Filip Forsberg, Calle Järnkrok och Mattias Ekholm alla kan vara tillgängliga för VM-spel.

LÄS MER: Carolina tvingade fram avgörande match

ANNONS