Jesper Parnevik.
Jesper Parnevik. Bild: DANIEL NILSSON

Jesper Parnevik till sjukhus: "Jag var okontaktbar"

Den svenska golfstjärnan och tv-profilen Jesper Parnevik lekte med barnbarnet Atticus. Sekunderna senare tappade han balansen och gick inte att få kontakt med.
– Det var stroke-tendens, säger Jesper Parnevik till Expressen.

ANNONS
|

Det var i början på veckan Jesper Parnevik fick föras till Danderyds sjukhus. Anledningen var att Parnevik, efter att ha stått lutad över sitt barnbarn Atticus, tappade kontrollen.

I en intervju med Expressen beskriver Parnevik händelsen.

– När jag skulle gå därifrån så tyckte barnen att jag vinglade lite och pratade konstigt. Jag tappade balansen och var lite okontaktbar. Det var lite läskigt. Det var stroke-tendens, säger Jesper Parnevik.

"Har kört ganska hårt"

Parneviks barn agerade och körde sin pappa direkt till sjukhuset där en mängder av tester genomfördes. Enligt Expressen ska golfstjärnan ha genomgått hjärnröntgen, röntgen av artärerna, blodtester och diabetestester. Testerna ska dock inte ha visat på några konstigheter och läkarna tror nu att det rör sig om en utmattningskollaps.

ANNONS

– Jag har kört ganska hårt senaste månaden. Tävlat mycket och många sömnlösa nätter med flyg och bilresor till Göteborg. Nu känner jag mig jättefräsch, säger Jesper Parnevik till Expressen.

Jesper Parnevik är en av Sveriges bästa golfspelare genom tiderna med fem segrar på PGA-touren och två andraplatser i majortävlingen The Open (som göteborgaren Henrik Stenson för övrigt vunnit).

ANNONS