Alexander Jeremejeff jublar över sitt mål i 1–1 matchen mot Elfsborg.
Alexander Jeremejeff jublar över sitt mål i 1–1 matchen mot Elfsborg. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Jeremejeffs tolfte – men bara kryss för Häcken

Häcken brände läget att sno åt sig en stor serieledning. Men ingen depp för det.
– Jag är superimponerad av mina spelare i dag. Riktigt kul att se, säger tränaren Per-Mathias Högmo efter 1–1 mot Elfsborg. Och Alexander Jeremejeffs målsvit i allsvenskan bara fortsätter.

ANNONS

Efter att Malmö, AIK och Hammarby förlorade under helgen hade Häcken läge att rycka sig loss i toppen av allsvenskan. Det lyckades inte.

Den gulsvarta hemmaklacken stod ändå och klappade och hyllade sina favoriter efter slutsignalen.

På andra kortsidan stod de lika gulsvarta bortasupportrarna och sjöng för Elfsborgsspelarna.

5 476 åskådare i kvällssolen på Bravida Arena hade fått se en högklassig och underhållande allsvensk match.

Och på presskonferensen hissade tränarna både sina egna lag och motståndarna.

Elfsborgs Jimmy Thelin:

– Häcken leder allsvenskan och förtjänar att göra det. Men vi vill också vara med där uppe och jag tycker att vi visade i en riktigt tuff bortamatch att vi är ett bra lag och vi gav oss chansen att vinna.

ANNONS

Kollegan Per-Mathias Högmo:

– Jag tycker att Elfsborg är det bästa laget vi har mött fram till nu. De har en härlig attityd, är fint samspelta och jobbar stenhårt. I första halvlek var det årsbästa av oss. Jag är superimponerad av mina spelare idag. Riktigt kul att se.

Gjorde som Agne Simonsson

Varberg, Värnamo och Helsingborg har samlat ihop elva mål var i årets allsvenska.

Alexander Jeremejeff har gjort tolv.

Mot Elfsborg gjorde allsvenskans överlägsne skytteligaledare mål för åttonde matchen i rad. Det har ingen lyckats med sedan Örgrytelegendaren Agne Simonsson 1965.

– Kul att sätta sitt namn i historieböckerna i den finaste serien vi har. Jag kommer till så mycket lägen och försöker bara fokusera på nästa aktion och nästa situation, säger Jeremejeff och fortsätter:

– Målen har bara kommit och det är inget som jag tar för givet. Jag njuter och tycker bara det är kul att spela fotboll.

Målet mot Elfsborg kom i 37:e minuten. Då hade den långe Häckenanfallaren haft flera heta chanser och även fått ett mål bortdömt för någon decimeters offside.

Nu försökte han två gånger under några sekunders stök i Elfsborgs straffområde. Tim Rönning slängde sig och räddade första skottet.

– Jag borde ha satt den direkt men han släppte en retur. Jag försökte hitta ny position och skjuta högt. Det var gött att den gick in.

ANNONS

Aldrig hållit nollan

Alexander Jeremejeffs mål innebar kvittering till 1–1. Trots Häckens kraftiga dominans, med anfallsvåg efter anfallsvåg, hade Elfsborg tagit ledningen genom Simon Olsson på en kontring.

Det blev inte samma virvlande uppvisning i offensiv fotboll i andra halvlek.

En poäng räckte ändå för att Häcken skulle behålla serieledningen. Detta trots att laget har en match mindre spelad än Djurgården och AIK som jagar närmast bakom, en poäng efter.

Hisingslaget har nu spelat nio matcher i rad utan förlust. Anmärkningsvärt är att serieledaren inte har hållit nollan en enda gång i årets allsvenska.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS