Jeremejeff hjälte när MFF vände och vann

I omgång sex fick Alexander Jeremejeff ta plats i Malmö FF:s startelva. Anfallaren greppade chansen direkt och fullbordade hemmalagets vändning mot Örebro.

ANNONS
|

Alexander Jeremejeff, 23, anslöt till Malmö FF från Häcken sommaren 2016 och svarade för fem mål på 15 matcher (tio från start) under den dåvarande tränaren Allan Kuhn. Under den nye MFF-tränaren Magnus Pehrsson har 23-åringen fått nöja sig med tre inhopp i de fem första allsvenska omgångarna säsongen 2017.

– Det har inte varit så mycket speltid, men det är bara att borra ner huvudet och fortsätta att kämpa. När chansen kommer får man ta den, säger Jeremejeff.

"Skönt att vinna"

I den sjätte omgången hemma mot Örebro fick han chansen från start – och i den 83:e minuten blev Jeremejeff matchvinnare. Då sköt han MFF till tre poäng när anfallaren skickade in 2–1-målet med vänstern bakom Oscar Jansson i bortamålet.

ANNONS

– Klart det var skönt, men framför allt skönt att vinna. Får man det på köpet är alla nöjda, säger MFF-anfallaren.

Den nye MFF-tränaren Magnus Pehrsson om varför Jeremejeff fick starta:

– Det var saker vi behövde i hans egenskaper. Det är en spelare som jag tror mycket på – då kändes det som att jag behövde visa att jag gör det, sade Pehrsson.

Målet fullbordade det regerande mästarlagets vändning från ett 0–1-underläge.

– Det är jättetufft att vi förlorar den här matchen. Taktiskt gör vi det jätte, jättebra, sade Örebrotränaren Alexander Axén.

Örebro försvarade sig lågt, stängde effektivt ner offensiva ytor för MFF och skapade ett par giftiga målchanser på snabba omställningar.

– I stället gör vi mål på en som inte är en målchans, sade Axén.

Axén: "Det var straff"

Målet kom i den 48:e minuten när Örebroanfallaren Kennedy Igboananike nicklobbade in bollen över hemmamålvakten Johan Wiland efter att MFF-mittbacken Franz Brorsson misslyckats med en tillbakanick. Efter en dryg timme kvitterade MFF:s lagkapten Markus Rosenberg på straff efter att Örebromittbacken Brendan Hines-Ike stoppat inhopparen Erdal Rakip i straffområdet.

– Mot Malmö och mot den kortsidan med deras supportrar får vi inte försvara oss sådär, för då kommer de (domarna) att blåsa. Jag tycker att han söker upp, men han gör det tillräckligt för att det ska vara straff. Jag tycker att det var straff, sade Alexander Axén.

ANNONS

TT

ANNONS