Simon Jeppsson har siktat in sig på att vara tillbaka lagom till den historiska EM-finalen. Arkivbild.
Simon Jeppsson har siktat in sig på att vara tillbaka lagom till den historiska EM-finalen. Arkivbild.

Jeppsson tänker vara tillbaka i EM-finalen

Han fick stå åt sidan i EM-semifinalen. På söndag tänker dock Simon Jeppsson vara med.

ANNONS
|

Även om beslutet hade tagits redan under morgonen så kom nyheten som en mindre sprängladdning mindre än en timme innan matchstart. Att Simon Jeppsson skulle missa semifinalen mot Danmark på grund av halsont. Och hastigt sjönk förväntningarna på ett lag som i mellanrundan haft oerhört svårt att göra mål.

Men bollen är som sagt rund – och det här landslaget kan uppenbarligen aldrig räknas bort.

- Jag är så himla glad just nu. Den prestation som vi visar upp i dag är så otrolig. Det var ingen som räknade med oss innan matchen och sedan går vi ut och slår Danmark, som är ett av världens bästa lag. Så står vi i en EM-final. Det är historiskt, säger Simon Jeppsson i den mixade zonen.

ANNONS

Tack vare lagkamraternas heroiska insats så tar inte Jeppssons EM slut i och med den halsinfektion som höll 22-åringen från Arena Zagrebs plan den här fredagskvällen. Samtidigt kräver det så klart att han blir återställd på två dagar. Han har dock inga intentioner att inte lyckas med det.

- Prognosen ser ljus ut nu i alla fall. Jag ska göra allt för att komma tillbaka. Men det är lite lurigt, säger Jeppsson, som på order från landslagsläkaren Daniel Jerrhag fick stå utanför laget på grund av hans halssymptom.

- Han är otroligt duktig och jag litar till hundra procent på honom. Om han säger att det är farlig för hjärtat att spela med halsont så respekterar jag det även om jag är ledsen över att jag inte fått vara med och bidra idag.

Zagreb, TT:s utsände

ANNONS