Jensa fick gå - Sebastian kom

ANNONS
|

- Jag hoppas att Jens kan utvecklas i en ny miljö för han har väldigt mycket i sig och kan bli en gôrbra hockeyspelare, säger Sebastian Karlsson.

Publikfavoriten och äldre brodern Jens Karlsson fick inget nytt kontrakt med Frölunda och värvades av HV 71. Det är stor chans att bröderna ställs mot varandra på isen.

- Det blir nog lugnt. Om jag inte retar upp honom.

De bråkade ganska mycket när de var små och testade mammas nerver var och varannan dag. Men det där har lugnat ner sig. Nu har Jens flyttat till Jönköping och Sebastian tagit över lägenheten i Majorna. Det har hittills gått sådär.

ANNONS

- Jag hade timer på stereon som väckte mig klockan sex innan vi åkte till turneringen i Frankrike. Men jag glömde stänga av den så varje dag den veckan gick den på för full volym och bara fortsatte. Grannarna var inte glada och jag skämdes som en hund när jag kom hem.

Tempot är detsamma - men erfarenheten helt annan

Oklart hur stark tråd det hyreskontraktet hänger på. Och han är ett par trappsteg från att vara bofast i Frölundas A-lag, men försäsongsträningen har gett mersmak.

- Det känns bättre och bättre för varje dag, som om jag tar ett steg hela tiden, säger unge Karlsson efter drygt fyra timmars träning.

Sebastian Karlsson är målinriktad, gillar verkligen att träna och talar mycket om att "kämpa på" för att kunna utvecklas. Att bli upplockad från junior- till A-laget gjorde inte så där jättestor skillnad för 18-åringen när det gäller träningen.

- Det är ingen större skillnad i tempo. Men de är ju mycket skickligare och har större erfarenhet. Det går inte att göra samma saker i A-laget utan man måste hela tiden spela smart och enkelt.

Hoppas få spela varenda match

Han kom från Sveriges bästa J18-lag, gick vidare till landets bästa J20-lag för att nu försöka ta en plats i elitseriens bästa hockeylag.

ANNONS

- Jag är ju inte där ännu, det är ett stort steg att ta. Det är klart att jag vill göra något i år, men det viktigaste är ändå att utvecklas.

För tillfället ser det bra ut för Sebastian Karlsson. Frölunda har elva forwards och med tränarnas ambition att köra med fyra kedjor kommer Sebastian att få en hel del istid.

- Jag kan inte tänka för mycket på det. Det är bara att träna på, så får vi se vad som händer.

Sebastian och de andra juniorerna har fått spela i de fyra träningsmatcherna hittills och fått beröm av tränaren Stephan Lundh.

- Seniorerna är tyngre och starkare att spela mot. De är ju män, om man säger så. Det är ju en annan sak än killar i min egen ålder, säger Sebastian.

Han hoppas få spela varje match med A-laget under säsongen, men hoppas är en sak. Verkligheten kan bli helt annorlunda och det vet han.

- Jag har inte satt upp något mål i hur många matcher jag kan tänkas spela. Jag har bara försökt träna på så gott det går.

Tvingas acceptera nykomlingens roll

Den stora skillnaden mellan A-laget och juniorerna ligger möjligen i förmågan att använda det som sitter under hjälmen. I juniorerna var det mycket att bara "köra på".

ANNONS

- Nu får man tänka mer, hur man ska åka och var man ska ha sin gubbe i uppspel och försvarsspel. Man skulle kunna säga att det är lugnare spel, men mycket mer "tänk".

Frölunda är ett lätt gäng att komma in i, tycker han. Fast som junior får han finna sig att de äldre kör med honom, för sådana är de oskrivna reglerna och sådan är omklädningsrummets hierarki.

- Det är ingen fara, lite kör de med oss, men inte jättemycket. Det får man ta, man är ju yngst.

Fakta

Född:

Längd/vikt:

Position:

Landskamper:

Övriga klubbar:

Meriter:

ANNONS