Jens Cajuste klar för Napoli – på sin födelsedag

Den förre Öis-spelaren Jens Cajuste är klar för italienska storklubben Napoli.
Då blir det klirr i kassan för Rödblått. Örgryte kommer genom en solidaritetsersättning få ungefär 3,8 miljoner kronor för försäljningen.
– För en superettanklubb är det alltid mycket pengar, det är glädjande för föreningen, säger Andreas Karlsson, tillförordnad klubbchef.

ANNONS
|

Under torsdagen stod det klart att Jens Cajuste, 24, lämnar franska Reims för den italienska mästarklubben Napoli.

Cajuste är född i Göteborg och tillhörde Öis mellan 2010–2018. Efter sejouren i Rödblått flyttade han från Sverige till danska FC Midtjylland.

I januari 2022 gjorde han ytterligare en övergång, till franska Reims som huserar i landets högsta liga – och nu är han alltså klar för de regerande mästarna Napoli. 24-åringen blev dessutom presenterad på sin födelsedag.

– Som förening är vi superstolta över den resan Jens har gjort. Han imponerar över alla hela tiden och det har varit kul att följa de kliv han tar, säger Andreas Karlsson, tf klubbchef i Öis.

ANNONS

Enligt silly-journalisten Fabrizio Romano landar övergångssumman på cirka 140 miljoner kronor. Och då Cajuste tillhörde Örgryte från att han var elva år till att han lämnade klubben som 18-åring, innebär det att Sällskapet kommer få ta del av en så kallad solidaritetsersättning.

Örgryte har rätt till 55 procent av solidaritetsersättningen och då den ersättningen är på fem procent innebär det att Rödblått kommer få drygt 3,8 miljoner kronor.

Öis tillförordnade klubbchef Andreas Karlsson menar att de kommer fortsätta stärka föreningens egna kapital med Cajuste-pengarna.

– Vi har inte tänkt på det egentligen. Men vi kommer fortsätta att utveckla föreningen och fortsätta bygga på den ekonomiska grunden som vi har.

Femte svensk i italienska klubben

24-åringen kommer nu till ett Napoli som vann ligan förra säsongen för första gången sedan 1990. I och med övergången blir Cajuste den femte svensken att tillhöra klubben. Tidigare svenska spelare är: Hasse Jeppson, Kurre Hamrin, Jonas Thern, och Kalle Corneliusson.

Enligt Fabrizio Romano har mittfältaren skrivit ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2028.

LÄS MER:Fredrik Ljungberg om petningen av Jens Cajuste: ”Chockad”

LÄS MER:Så har Öis använt långa matchuppehållet

LÄS MER:Linus Tagesson med dubbla fullträffar: ”Hamnade i chock”

ANNONS