Jeffrey Aubynn: Öis slåss om seriesegern

Bara ett lag står mellan Öis och seriesegern. I alla fall om man får tro tränaren Jeffrey Aubynn.
– Jag är fullt medveten om var Öis har varit och var vi är, men för mig är det viktigt att skapa en tro i min trupp, säger han i GP:s podd.

ANNONS
|

Premiären står inför dörren men redan nu suktar superettan-tränarna efter den åtråvärda bucklan och uppflyttningsplatsen till den högsta ligan. På frågan om vem som faktiskt tar hem serien så står egentligen bara en konkurrent i vägen mellan Öis och segern.

– Det står mellan Brage och Öis, säger lagets tränare Jeffrey Aubynn.

En tippning som faller GP:s Philip Trollér i smaken.

– Sedan jag började på GP 2016 och dessvärre har mycket handlat om nedflyttningar och kval. Det hade väl varit fantastiskt om alla våra tre klubbar hade kunnat vara med och elda på i toppen, säger han i veckans livepodd av Laul med vänner som genomfördes under måndagen på Tolvans salong på Gamla Ullevi.

ANNONS

Men att det är ett modigt uttalande, det står han fast vid.

– Att Öis skulle vara bland de två bästa tycker jag är att sticka ut hakan med tanke på att de har mycket nytt på både ledar- och spelarsidan. Men jag gillar det! säger Trollér.

Resultaten de senaste åren talar inte för Öis. Förra året slogs de för sin överlevnad i botten av tabellen och det är snart 15 år sedan laget var uppe i allsvenskan.

– Jag tycker det är fel mentalitet om jag ska sitta här och förmedla att mitt lag kommer sluta åtta. Jag är fullt medveten om var Öis har varit och var vi är, säger Jeffrey Aubynn och fortsätter:

– Vi vet också att superettan är en jämn serie och att Öis har väldigt många duktiga spelare som ännu inte fått ut maximalt av vad de kan. Större underverk har skett än att Öis ska vinna superettan och jag tycker att det är viktigt att skapa en tro.

Fredrik ”Fidde” Holmberg litar på mediernas tips och tror att Gais kommer sluta topp tre.
Fredrik ”Fidde” Holmberg litar på mediernas tips och tror att Gais kommer sluta topp tre. Bild: Anders Ylander

Gais-tränaren Fredrik ”Fidde” Holmberg är också optimistisk, även om han själv backar från några analyser. I stället litar han på medias tippning, som offentliggjordes under seriens uppstartsträff i måndags.

– Det var bra tippat av media, med Helsingborg, Öster och vi på tredje plats. Jag sticker ut hakan och säger att det blir vi tre, säger Holmberg.

ANNONS

En uttalande som uppskattas av Philip Trollér.

– Det är härligt att ”Fidde” äntligen är lite modig, tar ut svängarna och säger att de ska komma topp tre, säger Philip Trollér, som ändå tror att det finns en möjlighet för Gais att nå högt upp i tabellen.

Däremot är han lite mer tveksam till Utsiktens möjligheter att nå en topplacering.

– Men jag tror att de klarar sig undan negativt kval.

Utsikten siktar högre än så, men Bosko Orovic är vad man skulle kunna kalla mer realistisk i sin framtidsspaning. En sjätteplats är realistiskt och skulle i så fall innebära ett betydligt bättre resultat än i fjol.

– Vi hade en rivstart förra året som vi hade svårt att hantera. Jag tycker vi tappade både ödmjukhet och arbetsmentalitet. Vi har fått in mer rutin i år och jag tror att vi kommer göra det bättre detta året, säger Bosko Orovic.

Utsikten slutade som bästa göteborgslag i superettan i fjol och det finns mycket att bygga vidare på från tidigare säsonger, som kan göra dem till vinnare i den interna striden i staden även i år menar Orovic.

– Om vi ska slå Öis och Gais handlar mycket om vilken start de får. Det är en tuff miljö att vara vi och vi har råd att ha en dålig start, medan det kan bli mer åka av för dem om det skulle inträffa.

ANNONS

Missa inga nya avsnitt – prenumerera på podden här.

HÄR kan du prenumerera på podden på Spotify.

HÄR kan du prenumerera på podden på Apple Podcaster.

HÄR kan du prenumerera på podden på Google.

HÄR kan du prenumerera på podden på GP.

ANNONS