Jeff Molina kommer ut – kände sig tvungen: ”Inte på det här sättet jag ville göra det”

UFC-fightern Jeff Molina kommer ut som bisexuell. Dock inte något han själv valde att göra. Istället kände han sig tvungen till det efter att en video fått spridning.
– Chanserna att göra det när jag var redo togs ifrån mig, säger han.

ANNONS
|

Det var efter att en video fått spridning där Jeff Molina ses tillsammans med en man som UFC-fightern valde att berätta. Något han själv berättar att han egentligen inte var redo att gå ut med.

Men efter videon blev han tvungen till det.

”Det var inte på det här sättet jag ville göra det, men chansen att göra det när jag var redo togs ifrån mig. Jag har försökt hålla mitt dejtingliv privat från sociala medier, och jag har dejtat kvinnor hela mitt liv”, skriver han på Twitter och fortsätter:

”Jag tryckte undan känslor som jag hade under hela gymnasiet när jag var med i brottningslaget, under hela college då jag ägnade mig åt MMA, och till och med efter att ha uppnått drömmen att komma in i UFC”.

ANNONS

Var rädd för hur omgivningen skulle reagera

Den amerikanske stjärnan berättar även om en rädsla. En rädsla över vad andra inom sporten skulle säga och en oro över hur det skulle påverka honom själv och hans karriär.

”Tanken på att mina kompisar, lagkamrater och folk jag ser upp till skulle se annorlunda på mig eller behandla mig annorlunda för något jag inte kan kontrollera var något jag inte kunde förstå."

Från början var planen aldrig att komma ut under sin karriär. Istället planerade han att göra det när han lagt sporten bakom sig, just för att slippa få frågor om sitt privatliv och sin läggning.

”Jag ville bli erkänd för mina färdigheter och det jag dedikerat de elva senaste åren av mitt liv till. Inte som ”den bisexuelle UFC-fightern” som säkert skulle översättas till ”den homosexuelle UFC-fightern”, skriver han.

Just nu är han dock avstängd från sporten, då han blivit utpekad i en bettingskandal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS