Janne Andersson om Zlatans tidigare utspel mot landslaget

Efter nästan fem års frånvaro gjorde Zlatan Ibrahimovic comeback i det svenska landslaget i mars. Innan dess fick såväl Marcus Berg som Andreas Granqvist sig en känga av Ibramimovic på sociala medier.
– Jag har skrattat åt det ibland och ibland har jag tyckt att ”fan vad jobbigt”, men det är rubrikskapande, säger Janne Andersson i en intervju med Expressen.

ANNONS
|

Under mars månads landslagssamling gjorde Zlatan Ibrahimovic comeback. Det resulterade i tre raka framspelningar i VM-kvalet mot Kosovo och Georgien. Allt frid och fröjd.

Innan dess har Ibrahimovic dock vid ett flertal tillfällen använt sina sociala medier-plattformar för att rikta sitt missnöje mot landslaget. I september förra året ställde han sig kritisk när Dejan Kulusevski inte fick en startplats i landslaget.

”Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll”, skrev Zlatan via Twitter.

LÄS MER:Tränaren bekräftar: Zlatan missar toppmöte

I en lång intervju med Expressen utvecklade Ibrahimovic sina resonemang och kritiserade förbundskaptenen och ledarskapet inom svensk fotboll.

ANNONS

I november träffades parterna, Andersson och Ibrahimovic, under ett hemligt möte i Milano. Vad som sas förblir hemligt.

– Vad vi sa till varandra släpper vi inte på. Men när jag fick reda på att han saknade landslaget kollade jag om han ville träffa mig. Det ville han. Det var min skyldighet att kolla om det var på riktigt, eftersom han har skojat innan, säger Andersson till Expressen.

LÄS MER:Två värdstäder utbytta – detta gäller i EM

På frågan om de tidigare utspelen, mot spelare som fortfarande finns i laget, oroat förbundskaptenen svarar han så här:

– Jag har skrattat åt det ibland och ibland har jag tyckt att fan vad jobbigt, men det är rubrikskapande. När vi pratar med varandra och resonerar tar vi bort det där. Nej, jag var inte orolig för det, att det skulle finnas något som låg kvar.

LÄS MER:Zlatan kan straffas – bröt mot Fifas regelverk

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic förlänger med AC Milan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS