Jalen Carter anklagas – efter vansinnesfärd där två dog

Polisen i USA har utfärdat en arresteringsorder mot Jalen Carter, som spåtts bli vald bland de första i NFL-draften nästa månad.
Detta efter att han ska ha deltagit i en vansinnesfärd som ledde till att två personer dött.

ANNONS
|

Det var i januari som olyckan skedde. Jalen Carter då precis vunnit collegemästerskapen i Amerikansk fotboll med sitt Georgia Bulldogs och gjort sig ett såpass stort namn att han spåtts väljas bland de absolut första spelarna i NFL-draften i april.

Jalen Carter var ute och körde i sin bil, samtidigt som en lagkamrat samt en tränare, körde i en annan bil. De två sistnämnda var den dagen med om en våldsam olycka och dog senare av skadorna.

Det har sedan dess varit oklart exakt vad det var som ledde till att den ena bilen kraschade såpass allvarligt att de två personerna omkom.

ANNONS

Nu har dock polisen i Georgia kommit fram till en slutsats och i ett uttalande berättar man att det ska ha rört sig om en vansinnesfärd.

”Bevisen visar att båda fordonen växlade mellan körfält, körde i mittfilen, i motsatta körfält och om andra bilister i hög hastighet, i ett uppenbart försök att komma bort från varandra. Bevis tyder på att bilarna färdades i cirka 167 km/h strax före kraschen”, skriver polisen i ett uttalande enligt amerikanska medier.

Jalen Carter.
Jalen Carter. Bild: Ashley Landis

Med anledning av konklusionen har polisen nu utfärdat en arresteringsorder av Jalen Carter som ska befinna sig i Indianapolis där han ska vara i full färd med att visa upp sig för NFL-lagen som kan tänkas välja honom i april.

Polisen räknar dock med att Carter kommer att samarbeta.

– Som jag har förstått så jobbar Carter med att lämna in sig själv, säger man enligt nyhetsbyrån AP.

Även Carters familj har sagt att man kommer att samarbeta.

Hans klubb, Georgia Bulldogs, har kommenterat polisens rapport.

– Anklagelserna som tillkännagavs i dag är djupt oroande, särskilt som vi fortfarande kämpar för att klara av den förödande förlusten av två älskade människor, säger Georgias tränare Kirby Smart.

ANNONS

LÄS MER:Baskettalangen Brandon Miller pekas ut i mordrättegång

LÄS MER:Super Bowl-natten, enligt mig

ANNONS