"Jag älskar henne fortfarande lika mycket som innan"

Victor Öhlin Norberg blev världsmästare ett par månader efter flickvännen Anna Holmlunds olycka. Nu berättar han om parets relation idag. – Jag älskar fortfarande henne lika mycket, säger han.

ANNONS
|

I december förra året kraschade Anna Holmlund illa under ett träningspass i Italien. Hon fördes akut till sjukhus och vårdades i flera månader efter olyckan.

De hjärnskador som hon drog på sig bedömdes ligga på en trea på en fyrgradig skala. Vid fyra bedöms man som hjärndöd.

LÄS ÄVEN: Anna Holmlund fyller 30 – på väg tillbaka efter olyckan

Men Anna Holmlund har gjort små framsteg och lever idag i en egen lägenhet i Sundsvall där hon får hjälp dygnet runt.

– Anna är lika rastlös som hon var förut. Det är samma person, däremot är det en väldigt stor förändring, säger pojkvännen Victor Öhlin Norberg till Expressen och fortsätter.

ANNONS

– Jag kan prata med henne om olyckan, framtiden och hennes mål. Hon förstår det just då, men man kanske måste förklara det igen några timmar senare eller nästa dag. Det gör det väldigt jobbigt för både henne och oss anhöriga.

LÄS ÄVEN: Holmlunds första ord efter svåra olyckan

Enligt Öhlin Norberg har paret idag en fin relation – även om han är osäker på hur den kommer att se ut i framtiden. Men kärleken till varandra kommer alltid att finnas där.

– Jag kommer att vara med hela hennes resa, sedan får vi se hur vår relation blir. Jag älskar fortfarande henne lika mycket som jag gjorde innan, och hon känner likadant för mig. Det är ingenting man bara kan slå av. Men vi får se hur det blir. Hon behöver oerhört lång tid i sin rehabilitering.

ANNONS