Svenske rookien Jacob Peterson gjorde sitt första mål i Dallaströjan.
Svenske rookien Jacob Peterson gjorde sitt första mål i Dallaströjan. Bild: Noah K Murray/AP/TT

Jacob Peterson gjorde sitt första NHL-mål

Första matchen, första skottet och första målet. Tidigare Frölundatalangen Jacob Peterson kunde knappast ha önskat sig en bättre start på NHL-karriären, när hans Dallas besegrade New York Rangers med 3–2.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han efter matchen. Se målet här.

ANNONS
|

Jacob Peterson draftades av Dallas Stars 2017 efter att han fått sin hockeyfostran i Frölundas akademi. Innan flytten till USA blev det dock en säsong i Färjestad för Peterson som var laddad inför nattens NHL-debut.

– Det kommer att bli kul, sade den 22-årige rookien inför sin NHL-debut.

Och kul blev det. Inte nog med att debuten skedde i anrika Madison Square Garden i New York, dessutom fick han en drömchans med 40 sekunder kvar av första perioden.

Tyvärr kom Petersons framgång delvis på bekostnad av en annan svensk rookie. 21-årige Nils Lundkvist, som också gjorde NHL-debut, läste en situation vid mittlinjen fel, vilket gjorde att Peterson kunde plocka upp pucken med fart.

ANNONS

Resultatet blev ett två mot ett-läge, som Peterson förvaltade på egen hand, genom en dragning och sedan ett backhandskott som innebar en 1–0-ledning, i hans första skott på mål i NHL-sammanhang.

Se målet nedan:

En dröm som går i uppfyllelse, sammanfattade svensken känslorna efter matchen.

– Jag njöt verkligen av min första match. En rolig och fantastisk upplevelse att få spela här, säger Peterson enligt NHL:s sajt.

Matchen gick senare till förlängning efter 2–2 vid ordinarie tids slut. Halvannan minut in i förlängningen avgjorde Dallas Miro Heiskanen.

Dallas John Klingberg skadade sig och missade tredje perioden.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP-sportens Alexander Olausson guidar till de bästa reportagen och nyheterna vid sidan av eliten – oavsett säsong.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS