Jacob de la Rose jagar puck mot Nick Foligno.
Jacob de la Rose jagar puck mot Nick Foligno.

Jacob de la Rose målskytt vid Detroitförlust

Jacob de la Rose gjorde sitt första mål för säsongen och Gustav Nyquist stod för två assist. Men det räckte inte till för Detroit, som förlorade mot Edmonton i NHL-ishockeyn med 4–3.

ANNONS
|

Jacob de la Roses mål innebar den första poängen sedan han kom till Detroit från Montreal. Senast den defensive forwarden gjorde mål var i mars.

Passen kom från Gustav Nyquist, som petade pucken bakåt från ett trångt läge vid sargen. de la Rose slog till direkt framför mål och hittade vad som såg ut som ett omöjligt läge mellan målvakten Mikko Koskinen och stolpen.

- Jag tycker att vår kedja har varit ganska bra de senaste tre matcherna, och skapat många chanser. Så det var fint att äntligen få dit en. Det var en fantastisk passning av Gus, säger de la Rose till Detroits sajt.

ANNONS

Nöjd tränare

Tränaren Jeff Blashill är nöjd med värvningen av 23-åringen från Arvika.

- Jag tycker att han varit bra för oss, säger han och beskriver de la Rose som en stark spelare som vinner puck.

- På det sättet får han många chanser att skapa en del offensivt, säger han och tillägger att med tanke på Detroits skadeläge hade man varit illa ute utan honom.

Bland annat missade Jonathan Ericsson matchen.

Många assist

Gustav Nyquist har fått fart på passningsspelet i år. De två assisten mot Edmonton innebär att han har noterats för elva hittills i år på fjorton matcher, att jämföra med de nitton han gjorde på 82 matcher förra säsongen.

Trots svenskinsatserna slutade matchen med förlust för Detroit, efter tre raka segrar.

- Jag tyckte att vi slutade att åka skridskor i andra perioden, vi slutade att prata med varandra, slutade att vilja ha puck. Det skapade en del momentum för dem, säger backen Niklas Kronwall.

ANNONS
TT

ANNONS