Zdeno Chara tillbaka i Islanders – 20 år efter avskedet

Nytt kontrakt vid 44 års ålder.
Det fixade Zdeno Chara på lördagen. Slovaken återvänder till klubben han lämnade för 20 år sedan.

ANNONS
|

Zdeno Chara är 44 år gammal och har över 20 säsonger i världens bästa ishockeyiga NHL. Men i stället för att lägga skidskorna på hyllan efter ett år i huvudstaden skriver slovaken nytt kontrakt.

Chara skrev på lördagen på ett ettårskontrakt med New York Islanders – klubben han han inledde sin NHL-karriär i och lämnade för 20 (!) år sedan, efter 231 NHL-matcher.

– Cirkeln sluts. Vem kunde tro att det skulle bli så efter 20-nånting år. Jag är stolt och ödmjuk över att vara i Islanders igen, säger han till nhl.com.

Chara, som är känd för sina hårda slagskott, kom till Islanders 1997 och lämnade 2001. Därefter fortsatte karriären i Ottawa och under lockout-säsongen 2004-2005 spelade han i Färjestad. Efter representerade veteranen Boston Bruins i många år och 2011 vann han Stanley cup med klubben och 2009 utsågs han till ligans bäste back. 2020 lämnade han för Washington Captials och nu fortsätter alltså karriären där allt började.

ANNONS

– Jag älskar den här sporten. Jag har passionen och tror på att jag fortfarande kan spela. Det är vad som behövs, säger han till nhl.com.

Zdeno Chara har totalt spelat 1 608 NHL-matcher, 13:e flest genom alla tider, och stått för 666 poäng.

ANNONS