Cmores Niklas Wikegård återvänder till Djurgården
Cmores Niklas Wikegård återvänder till Djurgården Bild: OLA WESTERBERG

Wikegård lämnar tv – återvänder till Djurgården

Tv-profilen Niklas Wikegård kommer lämna rollen som expert i TV4 och blir till våren istället sportsligt ansvarig i Djurgården.

ANNONS
|

Niklas Wikegård har under många år verkat som expert i Cmores och TV4:s sändningar från SHL. På 1990-talet var han verksam både som assisterande tränare och huvudtränare i Djurgården. Nu återvänder han till klubben.

– Jag har följt hockey genom alla år som gått sen jag senast var aktiv tränare och säkert funderat tusen gånger på att ge mig in igen. Nu är både tid och tillfälle helt rätt och det känns väldigt roligt att få göra något tillsammans med alla djurgårdare, säger Niklas Wikegård till föreningens hemsida.

Djurgården spelar för närvarande i Hockeyallsvenskan och sparkade tidigare under säsongen huvudtränaren Johan Garpenlöv efter en knackig inledning. Laget tränas nu av Michael Holmqvist.

ANNONS

60-årige Wikegård får ett stor ansvar i föreningen där han kommer att basa för herrlag, damlag, junior- samt ungdomsverksamhet.

– Min uppgift blir att använda all den kraft som finns i och runt Djurgården, kanalisera den på rätt sätt och hitta en väg framåt för hela föreningen. Det känns otroligt spännande och något som är nytt för mig. Samtidigt har jag en vana både som hockeytränare, från åren i tv-branschen och från att bygga bolag. Jag tror att den samlade erfarenheten kommer att vara till min hjälp, även om jag så klart har största respekt för det här nya uppdraget, säger han till hemsidan.

Niklas Wikegård tillträder sin tjänst 1 maj i vår.

ANNONS