Wiggo, 17, åkte 119 mil – för att se Frölunda träna

För fem år sedan blev Wiggo Persson, 17, från Skellefteå Frölunda-supporter. Fem år senare kom första besöket till Göteborg – och då fick han även träffa spelarna i Frölunda.
– Det var helt fantastiskt att få vara här, säger han.

ANNONS

Under torsdagen öppnade Frölunda upp sin anläggning igen. Då för det första ispasset för säsongen då tidigare i veckan mest handlat om fystester och efter det lite avslappnande övningar under ledning av Joel Lundqvist.

”Captains practice”.

Men under torsdagen var Roger Rönnberg boss igen.

Samtidigt var några få supportrar på plats.

LÄS MER:Rönnberg om förändringarna: ”Gått igenom hela vår playbok”

Däribland Wiggo Persson, 17, som hade åkt hela vägen från Skellefteå för att få se sitt favoritlag och därför blivit insläppt lite tidigare.

– Det var helt fantastiskt att få vara här, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte ens vad jag ska säga.

Men hur blir man då Frölunda-supporter uppe i Skellefteå?

ANNONS

LÄS MER:Det här är säsongen som Frölunda måste börja vinna igen

Jo, genom att en bekant, Joel Mustonen, spelat för laget och mycket tack vare att han för ett par år sedan såg lagets matchtröjor och då ville ha en likadan.

LÄS MER:Samtalet som fick Ryan Lasch att återvända till Frölunda

Fick träffa idolen: ”Det var kul”

Då slog han vad med pappa, Mikael.

– Han sa att om jag skulle få en Frölunda-tröja då måste jag lova att hålla på laget. Han sa att jag inte skulle hålla på dem i mer än ett år ... men nu är det fem år och därför fick pappa lösa en tröja, säger Wiggo.

LÄS MER:Tio stenhårda fyskraven i Frölunda spelarna måste klara

På ryggen på matchtröjan var det tydligt vem som är den stora favoriter. För på ryggen stod det Lundqvist och efter att träningen var över fick han även byta några ord med idolen.

– Han tyckte att det var kul att jag var där och att jag gillar Frölunda och allt det där. Det här var första gången jag var i Göteborg också. Jag har aldrig varit här tidigare och nu har jag fixat en del autografer också, säger Wiggo nöjt.

ANNONS