Wellman är poängbäst i slutspelet: "Min bästa match"

ANNONS
|

Tänk att en het semifinalserie i vilken två av landets bästa hockeylag möts varannan dag kan se så olika ut. Glöm det som hände i Scandinavium senast. I returen i Gävle drog Frölunda upp ett rent ursinnigt tempo direkt, hade sex skott på mål efter fem minuter, och bet sig envist fast i anfallszonen. Lägg till att de spelade disciplinerat matchen igenom och bara hade en (tveksam) utvisning.

Och spelet de tio-tolv första minuterna var något av det bästa som Frölunda har presterat den här säsongen. Brynässpelarna fick knappt låna pucken och kom nästan aldrig ur egen zon.

– De stal en match från oss i Scandinavium, en helt galen match. Vi hade bestämt oss för att börja den här matchen som vi avslutade den förra – och det lyckades vi ju rätt bra med, säger Casey Wellman.

ANNONS

Ledningsmålet kom med tolv sekunder kvar av perioden. Brynäs Lukas Kilström åkte på en billig utvisning och i powerplay kunde Casey Wellman skjuta in 1–0-pucken, snyggt framspelad av Joel Lundqvist.

29-åringen från Kalifornien har verkligen prickat in toppformen. Han assisterade kedjekamraten Patrik Carlsson till 2v0-målet efter halva andra – och han punkterade matchen definitivt med ett snyggt handledsskott som betydde 4–1 i början av tredje. Av bara farten kom även 6v1-målet från hans klubba när det bara återstod sekunder.

Det var en sådan där kväll när allt bara fungerade.

För honom – och för Frölunda.

– Ja, visst, detta är både min bästa och min roligaste match i Frölunda. Det var väldigt kul därute idag och vi kan verkligen vara stolta över det. Samtidigt är det bara 1–1 i matcher nu och utjämnat – det är tre segrar till som krävs.

Casey Wallman toppar därmed poängligan i hela slutspelet med sina totalt 11 poäng (fem mål och sex assist).

– Det är i slutspelet som man ska vara som bäst, så har jag alltid tänkt i hela min karriär. Idag hade vi bestämt oss för att gå ut riktigt hårt från första början och sätta press på Brynäs.

Frölundatränaren Roger Rönnberg:

ANNONS

– Det är sällan man är nöjd med alla tre perioderna, men i dag är jag det. Casey är en av många som har börjat toppa formen, och det är nödvändigt att massor av spelare sätter personligt rekord i det här slutspelet om vi ska lyckas.

ANNONS