Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Wayne Gretzkys hockeykort sålt för 31 miljoner kronor

Wayne Gretzky fortsätter att slå rekord - 22 efter att karriären tog slut.
Nyligen såldes ett hockeykort med legendaren för hisnande 31 miljoner kronor.
– Vår familj är glad över att bli de nya väktarna över den här världsklass-hobbyskatten, säger köparen enligt ESPN.

Wayne Gretzky är knappast främmande för att sätta otroliga rekord, för när ”The great one” lade skridskorna på hyllan gjorde han det med sanslösa 61 stycken.

Flera av rekorden spås aldrig bli slagna. Bland annat antal mål på en säsong (92) eller poäng på en säsong (215), lägg därtill hans otroliga totala poängnotering på 2857 poäng.

LÄS MER: Liam Kirk spelade i Hanhals – nu är han ett av hoten mot Sverige i VM

Nu, 22 år efter att karriären avslutades i New York Rangers, har Wayne Gretzky slagit ett nytt rekord. Den här gången rör det hockeykort.

Nyligen såldes nämligen ett rookie-kort på legendaren för hisnande 31 miljoner kronor, det rapporterar ESPN. Kortet var i perfekt skick och fick högsta betyg inför försäljningen som blev den dyraste någonsin.

– Det är inte mer än rätt att den bästa hockeyspelaren genom tiderna, och en av de mest älskvärda idrottarna på 1900-talet, sällar sig till den skaran, säger Dan Imler, vice president för auktionsfirman Heritage Sports till ESPN.

Wayne ”The great one” Gretzky vann Stanley cup fyra gånger under sin otroliga karriär. Bild: Larry Macdougal
Wayne ”The great one” Gretzky vann Stanley cup fyra gånger under sin otroliga karriär. Bild: Larry Macdougal

Köparen: ”Världsklass-hobbyskatt”

I och med den dyra försäljningen slår han sitt eget rekord vad gäller dyraste hockeykort. Med hästlängder. I december 2020 såldes ett likadant Gretzky-rookie-kort för omkring 10,6 miljoner kronor.

LÄS MER: Fredrik Sjöström efter Frölundas stjärnvärvningar

– Genom år av samlande har det här kortet varit vår ”vita val”. Vår familj är glad över att bli de nya väktarna över den här världsklass-hobbyskatten, säger köparen enligt ESPN.

Fotnot: Uttrycket ”vit val” har sitt ursprung i romanen Moby Dick som handlar om kaptenen Ahab som blir besatt av att jaga en vit kaskelot med samma namn som titeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.