Viktor Ekbom tvingas till operation

Frölunda har åkt på en ny skadesmäll. Backen Viktor Ekbom bröt näsan på träning och tvingas till operation.

ANNONS
|

På Frölundas måndagsträning fick backen Viktor Ekbom ledas av isen efter en otäck krock med lagkamraten Jens Olsson.

– Han åkte på en jätteolycklig smäll – och de kan ta illa. Spelarna hinner inte spjärna emot när det väl händer. Det såg inget roligt ut, sa Frölundas coach Roger Rönnberg.

Det befarades att Ekbom åkt på en hjärnskakning men nu meddelar klubben att det rör sig om en bruten näsa och att backen kommer opereras på torsdagen.

Klubben skriver att Ekbom missar matchen mot Luleå på torsdag och mot Djurgården på lördag men att han förhoppningsvis är tillbaka i spel nästa vecka.

ANNONS

LÄS MER:Frölunda kallar hem Theodor Niederbach

Andra operationsbeskedet den här veckan

Under måndagen kom också besked att Lucas Raymond tvingas till operation, för att rensa bort lösa benbitar och skräp som bildats.

– Han kommer att göra ett mindre ingrepp i sin armbåge, där han har en gammal skada. Det har släppt lite benbitar om vi ska vara specifika. I den bästa av världar är det fyra veckors frånvaro, meddelade Roger Rönnberg.

Lucas Raymond hoppas vara tillbaka innan säsongen är över.

– Om allt går bra så är förhoppningen att jag kommer tillbaka den här säsongen, men det återstår att se.

LÄS MER:SHL:s krisplan – om covid-19 når SM-slutspelet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS