Vegas Golden Knights mästerskapsring presenterad

I somras blev Vegas Golden Knights Stanley Cup-mästare.
Nu har lagets mästerskapsringar avslöjats och det blev en påkostad historia, minst sagt.
– Den är verkligen enorm, säger William Karlsson, som var enda svensk att få en ring.

ANNONS
|

I somras vann NHL-klubben Vegas Golden Knights Stanley Cup, för första gången i klubbens korta historia, efter att man besegrat Florida Panthers i finalen.

Natten till onsdag drog en ny säsong igång för Vegas Golden Knights som, inför premiären mot Seattle Kraken, hade en ceremoni för att fira Stanley Cup-segern.

Kort inför matchen fick spelarna i Vegas varsin ring – som är en minst sagt påkostad historia.

– Den är så stor, den är verkligen tung. Jag förväntade mig att den skulle glittra, men storleken ... den är verkligen enorm, säger William Karlsson, som var ende svensk att få en ring.

ANNONS

Till att börja med så pryds ringens mitt av 67 ädelstenar som tillsammans utgör Golden Knights klubbmärke. Runt dessa har man 32 gula diamanter som ska symbolisera de 32 NHL-lagen.

Utöver detta står det ”Stanley Cup Champion” på ringen, även detta utgjort med ädelstenar. Sen finns det ytterligare symboliska dekorationer placerade på ringen.

Bland annat sex stjärnor på grund av att de vann Stanley Cup i klubbens sjätte säsong, spelarnas namn och nummer, samt resultaten från lagets samtliga slutspelsomgångar på vägen till titeln.

– Det är en väldigt cool känsla. Vi har firat titeln och nu fick vi känna på det igen och fira lite till före premiären. Att få ringen var en av de mest efterlängtade stunderna efter seger, så det var en bra natt, säger Karlsson.

En miniatyrarena – i ringen

Men det finns även en detalj som man inte ser direkt, utan som ligger gömd inuti ringen. Man kan nämligen lyfta på locket och då se en miniatyr av Vegas Golden Knights arena inmejslad i ringen.

I mitten ser man isen och där har man markerat samtliga mål som gjordes i den avgörande finalmatchen.

Spelarna och ledarna kommer få en ring vardera, men även privatpersoner kan lägga vantarna på en ring. För att göra detta måste man dock hosta upp motsvarande 830 000 kronor.

ANNONS

Anmäl dig till nyhetsbrevet Johnssons sportguide

Andreas Johnsson ger dig det du behöver för att hänga med i sportsnacket – en lättsam guide till en snårig sportvärld.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

LÄS MER:Dags för NHL: No Homo League

LÄS MER:NHL:s besked: Förbjuder regnbågstejp

LÄS MER:Michail Sergatjov: Därför gör Putin så många hockeymål

ANNONS