Jesper Sellgren i matchen mellan HV71 och Luleå den 10 mars 2020.
Jesper Sellgren i matchen mellan HV71 och Luleå den 10 mars 2020. Bild: MATHIAS BERGELD

Uppgifter: Frölunda lånar in back från NHL

Det är NHL-backen Jesper Sellgren som enligt uppgifter till SportExpressen är nära en lösning med Frölunda, på lån från Caroline Hurricanes.
– Vi jagar back men har inget klart. Vi har några spår, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till SportExpressen.

ANNONS
|

NHL ser ut att kunna starta den nya säsongen först i december och ser nu över en möjlighet att kunna låna ut deras yngre spelare till de europeiska ligorna. En av dem är Carolina Hurricanes Jesper Sellgren.

Tidigare har det bekräftats att Edmonton Oilers lånar ut backen Theodor Lennström till Frölunda inför den kommande säsongen, och nu ser det alltså ut som att Sellgren kan göra honom sällskap.

– Även om vi tog ”Teddan” så söker vi en back. Det stämmer. Men jag har inga övriga kommentarer, säger Fredrik Sjöström till SportExpressen.

Sellgren var under hela fjolårssäsongen utlånad till Luleå och har nu två år kvar på sitt kontrakt med Carolina men ser ut att lånas ut till SHL igen. Den här gången till Frölunda, enligt vad SportExpressen erfar.

ANNONS

I Luleå stod Sellgren för 21 poäng totalt under fjolårssäsongen – och har spelat för Tre Kronor vid fyra tillfällen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS