Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Uppgifter: David Printz nära att bli assisterande tränare i Rögle

40-årige David Printz avslutade karriären förra året. Nu ska den tidigare Frölundabacken var nära en plats i Rögles bås som assisterande tränare, enligt Expressen.

David Printz var bara ett och ett halvt år i Frölunda men hann med att vinna ett SM-guld och två CHL-titlar. Efter den förra säsongen såg det ut som att han skulle fortsätta men sedan ändrade sig den då 39-årige Printz. I stället flyttade han till Stockholm och blev juniortränare i Djurgården.

– Han är lyhörd och nyfiken på att utveckla både sig själv som ledare som våra spelare – vilket passar bra in på den profil av människa som vi söker. David är samtidigt väldigt målinriktad och vet vad han vill på kort som långsikt. Vilket ger oss en kraft i vår utvecklingsprocess där David kommer att göra skillnad, sa Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson till Expressen.

LÄS MER: Betyg på Frölunda – så bra är laget just nu

Printz till Rögle?

Nu verkar det dock som att David Printz kommer att återvända till seniorhockeyn – som assisterande tränare i Rögle. Det är i Expressens podcast Sanny & Svensson som det sägs att Printz ska ta Cory Murphys roll – nuvarande assisterande tränare i Rögle. Cory Murphy ska vara aktuell för en flytt till Helsingfors och finska tabelltvåan HIFK.

LÄS MER: Roger Rönnberg inför rysaren: ”Når vi inte dit är det ett fiasko”

Expressen skriver att Rögle och Printz ska ha träffats och att det ska vara ”högst troligt” att han får jobbet.

– Det känns spännande att man plockar in spelare. Jag vet att han var uppskattad både i Frölunda och Timrå. Han var en liten sån där ledare. Han själv var helt lyrisk över att vara i Frölunda – hur mycket han plockade upp och lärde sig av Rönnberg (Roger) och Kristofer Näslund och tränarna han hade där. Men det är stora skor att fylla efter Cory Murphy, säger Sanny Lindström i podcasten.

LÄS MER: Frölundas udda knep för att lyfta de unga debutanterna

Rögle har Cam Abbott som huvudtränare och han sitter på fortsatt löpande kontrakt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.