Andreas Johnsson (arkivbild).
Andreas Johnsson (arkivbild). Bild: NICK TURCHIARO

Tvingas till röntgen – efter skottäckning

Andreas Johnsson har varit bra i ett Toronto Maple Leafs som haft det tufft, men i natt var olyckan framme. En skottäckning träffade den tidigare Frölundaspelaren illa och Johnsson fick utgå skadad.

ANNONS
|

Det var i den andra perioden i mötet mellan Toronto Maple Leafs och Colorado Avalanche som Andreas Johnssons match blev förstörd.

Spelet var i Torontos defensiva zon och när skott kom från gästerna ställde sig den tidigare Frölundaspelaren i vägen för att täcka avslutet, vilket han gjorde. Däremot träffade pucken olyckligt och Johnsson fick ta sig till båset för att sedan inte återkomma mer i matchen.

När Torontos coach, Sheldon Keefe, mötte media efter matchen konstaterade han följande kring Andreas Johnsson:

– Den enda uppdatering jag kan ge er är att han hade för ont för att spela vidare. Det ser inte ut att vara något allvarligt just nu, men vi behöver få lite röntgenplåtar och sånt först, säger han.

ANNONS

Föll igen

Matchen slutade med 3–1-seger för Colorado Avalanche och innebär att Toronto fortsatt har det kämpigt. Laget som dessutom fått se sin tränare, Mike Babcock, lämna klubben och hamna i blåsväder efter att spelare vittnat om diverse trakasserier.

Andreas Johnsson har gjort sex mål och tio assist på 29 NHL-matcher den här säsongen.

ANNONS