Målvakten Frederik Dichow var siste Frölundaspelare på pucken – som slutade i Straubings mål. 2–3-vinst – och 7–2 totalt för Frölunda, som får Skellefteå i kvartsfinalen av CHL.
Målvakten Frederik Dichow var siste Frölundaspelare på pucken – som slutade i Straubings mål. 2–3-vinst – och 7–2 totalt för Frölunda, som får Skellefteå i kvartsfinalen av CHL. Bild: AXEL BOBERG

Två matchstraff och mål av Dichow när Frölunda gick vidare

Mål av målvakten Frederik Dichow, ett oförklarligt matchstraff på Andreas Borgman och en ful huvudtackling på Anthony Greco. Det hände saker när Frölunda avancerade till CHL-kvartsfinal mot Skellefteå AIK – efter 7–2 totalt mot tyska Straubing Tigers.
– Det är helt underbart. Det är inte ofta jag får göra mål, säger målvakten.

ANNONS
|

4–0 redan vid nedsläpp – och Frölunda HC kunde kosta på sig att spela avslappnat på Eisstadion am Pulverturm i Straubing, 14 mil från München i Bayern.

Och efter en utskällning, eller konstruktiv kritik, från coachen Roger Rönnberg i ett spelavbrott – ja, då svarade Frölunda direkt med att göra 0–1.

Nicklas Lasu skickade läckert fram pucken till skyttekungen Ryan Lasch – som sköt sin poäng nummer 18 (!)på åtta spelade CHL-matcher.

5–0 totalt – och lugnare mot hetsiga tyskar med nordamerikanskt ursprung?

Nja. Inte direkt.

Straubing Tigers svarade direkt med att göra mål bakom dansken Frederik Dichow.

Ett slagskott i krysset från Brandon Manning – och tyskarna hade både hopp och tro igen.

ANNONS

Hittade matchstraff – som inte fanns

Och inte blev det mindre när det tjeckiska domarparet Daniel Pražák och Jakub Šindel gick på en Oscars-värd filmning av Tigers back Marcel Brandt i den andra perioden. Frölundas stjärnback Andreas Borgman åkte efter en videogranskning på karriärens märkligaste matchstraff för checking to the head – och tyska Tigers skulle få spela med en man mer i fem minuter.

Det märkliga var att reprisbilderna visade att det aldrig fanns någon kontakt mot huvudet.

Filmande Brandt kunde därefter skjuta 2–1 – även han med ett slagskott i krysset!

Där och då trodde många av 4 480 att ett mirakel var på gång i den lilla ishallen.

Men så gjorde backen Anders Grönlund ett av säsongens allra bästa byten.

Först drog han upp anfallet, vann därefter tillbaka pucken – innan han avslutade med ett skott … som blev en perfekt passning till Patrik Carlsson, som skyfflade pucken i nät.

2–2 där – och 6–2 till Frölunda totalt.

Greco utgick efter ful tackling i huvudet

I sista perioden uteblev pressen från ett slaget Straubing – och i samband med en utvisning gjorde Frederik Dichow en räddning. Pucken studsade ut till en Tigers-spelare som skulle ta pucken bakåt – men backen missade och den rullade vidare.

Den rullade till och med hela vägen in i mål.

ANNONS

– Det är helt underbart. Det är inte ofta jag får göra mål – så det var speciellt! Jag hoppades ett den skulle gå hela vägen in, säger målvakten efteråt.

2–3 där, målet tillskrevs målvakten – och Frölunda var i kvartsfinal med 7–2.

Då passade tyske backen Stephan Daschner på att sätta en armbåge rätt i huvudet på Frölundas amerikan Anthony Greco.

Han däckade och blödde från munnen – och fick hjälpas av isen av fysioterapeuten Stina Hedin och backen Filip Johansson. Men de första rapporterna inifrån Frölunda säger dock att amerikanen slipper ett sjukhusbesök i Tyskland.

I kvartsfinalen får Frölunda möta Robban Ohlssons Skellefteå AIK. Laget från norra Västerbotten skickade ut Rikard Grönborgs ZSC Lions från åttondelen efter 5–4 hemma förra veckan och 1–4 borta i Zürich – och därmed 9–5 totalt.

Kvartsfinalserien startar den 6 december.

ANNONS