TV-expertens erbjudande i krisen – vill hjälpa till på sjukhus

Hockeysäsongen avslutades i förtid. Då har Viasats expert Erik Granqvist tid över – och har erbjudit sig att hjälpa till inom vården.
– Det är klart att jag inte kan operera men jag kan bidra med en kropp till och göra vad som helst annat som kan behövas, säger han till Kvällsposten.

ANNONS
|

I och med coronavirusets spridning har i princip all elitidrott pausats och säsonger har skjutits upp eller avslutats i förtid.

Svenska hockeyförbundet beslutade att avsluta SHL-säsongen efter grundserien och dessutom har ishockey-VM, som skulle spelats i Schweiz i maj, ställts in.

LÄS MER:Förslaget: Smitta F1-förarna med coronaviruset

En som därav fått mycket tid över är Viasats hockeyexpert Erik Granqvist.

– Jag var extremt deppig i två dygn och sedan funderade jag på det bästa jag kan göra i den här verkligheten. Tillbaka till hälsosamma vanor, träna varje dag, prata med vänner men också vad kan jag bidra med nu?, säger han till Kvällsposten.

ANNONS

Han berättar för tidningen att han tidigare jobbat som lärarvikarie och funderade på att hoppa in i skolans värld men att han sedan såg behovet av resurser inom vården i och med coronavirusets spridning.

– Så jag hörde av mig till Ängelholms sjukhus också. Det är klart att jag inte kan operera men jag kan bidra med en kropp till och göra vad som helst annat som kan behövas. Ta i trä men jag är frisk, och har inte varit sjuk på sex år, jag kan hoppa in med kort varsel, säger han.

LÄS MER:Speedwaystjärnan: "Polis cirkulerar på gatorna"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS