Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Arkivbild. Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND

Tung tredjeperiod fällde Göteborg HC

En rivstart som till slut blev ett magplask.
Så kan Göteborg HC:s 6–3-förlust hemma mot Djurgården summeras.
– Det finns inte utrymme för att stanna och titta på vad som händer, säger lagkapten Margon Möllersten.

Stärkta av säsongens första seger hemma mot Linköping under lördagen bjöd GHC på en imponerande rivstart när Djurgården, som inte missat slutspel de fyra senaste säsongerna, kom på besök i Angered arena.

Redan efter 2.19 spelade kunde Emma Johansson ge Göteborg ledningen med sitt tredje mål på fyra matcher. Dryga två minuter senare var ledningen dubblerad tack vare en kylig backhand från 17-årige talangen Hanna Thuvik.

– Speciellt pangstarten är en sådan sak som visar att vi kan. Vi har lagt mycket fokus på att skjuta mer, det gjorde vi inte förra året. Då gör man inga mål, säger lagkapten Margot Möllersten.

Den första perioden blev minst sagt svängig och med knappa tre minuter kvar att spela hade gästerna kvitterat, även deras två mål kom med två minuters mellanrum.

Halvvägs in i den andra perioden skulle dessutom Djurgården ta ledningen för första gången i matchen. Det var Jennifer Wakefield som då satte sitt första mål för säsongen, kanadensaren som under fjolåret stod för 18 poäng på nio matcher för Brynäs.

Göteborgarna reste sig igen och när Jennifer Carlsson lite turligt plockade upp en puck i slottet var det återigen likaläge i Angered arena.

– Det var några minuter i andra där som det var lite rörigt, vi tappade bort oss lite i egen zon.

Tung tredje period

Men en onödig hakningsutvisning av Anna Borgfeldt ledde till att Djurgården återtog ledningen dryga två minuter in i den tredje perioden. Den här gången lyckades Stockholmsgänget även utöka ledningen när Dominique Kremer dök upp framför GHC:s målvakt, Nicole Jackson, och petade in 5–3-pucken.

Göteborg HC orkade inte resa sig igen och med fem minuter kvar kom även 6–3-målet.

– Jag vet egentligen inte vad det var som hände. Vi blev lite avvaktade och kollade mer på vad de gjorde i egen zon, då går det så här. Det finns inte utrymme för att stanna och titta på vad som händer, säger Möllersten.

Vad är orsaken till att ni tappar det i slutet, är det orken som inte räcker?

– Det är klart att det är tufft att vara det laget som har lite färre spelare, Djurgården hade väl en hel femma till. Men det är klart att vi jobbar på fysiken hela tiden så vi orkar med matcherna.

"Vi kör bara på"

Inte många trodde att Göteborg HC skulle kunna hota lag som Brynäs, Linköping och Djurgården innan säsongen drog i gång.

Möllersten är dock noga med att poängtera att fjolårssäsongen, då man endast lyckades plocka sju poäng, är ett minne blott.

– Det är en ny säsong nu. Även om vi jämförs mycket med förra året, och alla utgår från att vi kommer sist, så är det inte den mentaliteten som vi har. Vi har fått in en hel del nya spelare som bidrar väldigt mycket och vi har fått bevisat för att vi kan, så vi kör bara på.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.