Tristan Jarrys målvaktstavla avgjorde mötet mellan Penguins och Islanders

New York Islanders har matchboll i slutspelsserien mot Pittsburgh Penguins. Detta efter målvakten Tristan Jarry stått för en jättetavla på övertid.
– Ingen skyller på Tristan, säger backstjärnan Kris Letang.

ANNONS
|

Det tog lång tid att få fram en vinnare i den femte matchen mellan Pittsburgh Penguins och New York Islanders.

Efter att ha vunnit två matcher vardera hade båda lagen chansen att införskaffa sig matchboll – och det skulle krävas dubbla övertidsperioder för att få till ett avgörande.

LÄS MER:Nytt VM-fiasko för Kanada – tredje förlusten

Ett avgörande som kommer få Pittsburgh Penguins målvakt, Tristan Jarry att drömma mardrömmar. 26-årigen plockade upp en ned-dumpad puck och skulle bara skicka den ur egen zon, men lyckades hitta helt fel klubba.

För pucken landade i stället rakt på New York Islanders-forwarden Josh Baileys klubba. Bailey tog tackade så mycket för chansen och avgjorde matchen.

ANNONS

– Jag ville få till ett bra skott, men tiden rann ut och jag bara sköt i väg pucken. Som tur är gick den in, säger han under presskonferensen efter matchen.

LÄS MER:Viktor Svedberg vinner med Kazakstan i hockey-VM

Stöttas av lagkamraterna

Missen innebär att New York Islanders nu kan avgöra slutspelsserien redan imorgon. Tristan Jarry får dock stöttning från lagkamraterna.

– Det där är bara att skaka av sig. Det här är en lagsport. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag. Ingen skyller på Tristan, säger backstjärnan Kris Letang.

ANNONS