Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Tre Kronor och Sävehof hyllar Avicii

Efter Aviciis död i fredags har hyllningarna till svensken strömmat in. Nu stämmer Tre Kronor in i hyllningarna och kommer bara spela Aviciis musik under uppvärmningarna i Sweden hockey games. Även Sävehof hyllar världsstjärnan.

Den svenska superstjärnan Tim Bergling, känd som Avicii, hittades död i Oman i fredags, endast 28 år gammal. Sedan dess har världen skickat sin kärlek till svensken. Han hyllades bland annat med en tyst minut på Sergels torg i Stockholm i lördags och i nederländska Utrecht spelade domkyrkans klockor hans musik i helgen.

LÄS MER: Kollegorna hyllar Avicii

Nu hyllar även Tre Kronor Avicii. "Hur många omklädningsrum har inte förgyllts av hans musik?", skriver de på twitter. De skriver vidare att när VM-upplandningen fortsätter med Sweden hockey games i helgen kommer bara musik av Avicii spelas under uppvärmningarna.

Sävehof stämmer in i hyllningarna

Under måndagen spelade Sävehof semifinal mot Skuru i Partille arena. Då tog även Partille-klubben tillfället i akt att stämma in i hyllningarna. På facebook skrev klubben inför matchen att "Avicii har nog spelats flest gånger i samband med Sävehofs mål än någon annan i Partille Arena. Idag blir det extra många låtar av respekt för en av Arena housens pionjärer."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.