Andreas Johnsson gjorde mål för Toronto i natt.
Andreas Johnsson gjorde mål för Toronto i natt. Bild: JOHN E. SOKOLOWSKI

Tidigare Frölundaspelaren målskytt – sänktes av Ovechkin

Andreas Johnsson gav Toronto Maple Leafs en riktig drömstart i nattens möte med Washington Capitals, men det skulle inte räcka för seger. Den stora anledningen – den ryske stjärnan Alexander Ovechkin.

ANNONS
|

Det tog inte längre än 40 sekunder innan Andreas Johnsson hade hittat nätmaskorna när hans Toronto tog emot Washington i natt. Lagkamraten Auston Matthews fick pucken bakom förlängda mållinjen och spelade in till Johnsson som stod placerad lite till vänster framför mål och vispade in ett direktskott i bortre krysset.

Målet var Johnssons fjärde fullträff den här säsongen.

Men det var inte den tidigare Frölundaspelaren och Toronto som skulle få jubla. Laget hade ledningen med 3–2 när det var dags för Alexander Ovechkin att kliva in i bilden.

Forwardsstjärnan som redan hade två assist i matchen såg till att kvittera till 3–3 i inledningen av den tredje perioden och i förlängningen plockade Ovechkin fram sitt fruktade skott och skickade in det matchavgörande 4–3-målet.

ANNONS

– Mitt jobb är att skjuta pucken, skapa och göra mål för mitt lag och självklart vet grabbarna att om jag är fri, då är jag där, säger Alexander Ovechkin till nhl.com.

Samtidigt som Johnsson gjorde mål fick den tidigare Frölundamålvakten Henrik Lundqvist se sitt lag New York Rangers besegra Tampa Bay Lightnings från bänken.

– Vi uppmuntrade kampen istället för att undvika den, säger Rangerscoachen David Quinn till nhl.com.

ANNONS