SVT-profilen: "Jag håller Frölunda som favoriter"

Skellefteå mot Frölunda i SM-finalen – ettan mot tvåan. Vilket lag som vinner? Jo, enligt SVT-experten Mikael Renberg är det glasklart. – Jag håller Frölunda som favoriter, säger han,

ANNONS
|

Skellefteå vann SHL:s grundserie före just Frölunda och de två lagen ställs nu mot varandra i SM-finalen. Den första spelas på lördag uppe i Skellefteå och serien fortsätter på söndag – då i Göteborg. En som vunnit mycket men aldrig något SM-guld är Mikael Renberg. SVT-experten är dock säker på sin sak om vilka som blir årets mästare.

– Jag håller Frölunda som favoriter. Tittar du på lagdelarna enskilt så tycker jag att Frölunda är aningen starkare i alla delarna, säger han till SVT.

Frölunda har en plusstatistik på Skellefteå – något som lagets spelare dock inte bryr sig särskilt mycket om.

ANNONS

– De är väl värda sin finalplats. Det blir ju ettan mot tvåan som gör upp och det känns rättvist på något sätt. Sen är Skellefteå den svåraste uppgiften, vi har kvar att knäcka den svåraste nöten, sa Johan Sundström till GP under torsdagen.

Enligt Mikael Renberg är det på målvaktssidan som avgörande kommer att komma.

– Markus Svensson är en duktig målvakt men jag tycker att han överarbetar vissa situationer. Det ser lite spektakulärt ut och det tycker jag inte om, jag tycker mer om lugna målvakter. Frölunda har två målvakter som är lugnare och jag tycker målvaktssidan är starkare och där har Frölunda en fördel.

ANNONS