Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oskar Sundqvist är lagkamrat med Jay Bouwmeester som i natt kollapsade på avbytarbänken i matchen mot Anaheim. Bild: TT bild
Oskar Sundqvist är lagkamrat med Jay Bouwmeester som i natt kollapsade på avbytarbänken i matchen mot Anaheim. Bild: TT bild

Svenske lagkamraten: "Läskigaste jag varit med om"

Oskar Sundqvist fick se sin lagkamrat kollapsa med hjärtstillestånd på avbytarbänken. För GP berättar den svenske NHL-spelaren om den otäcka händelsen.
– Vi är fortfarande chockade, säger Oskar Sundqvist.

Det var i nattens NHL-möte mellan Anaheim Ducks och St Louis Blues som ett riktigt mardrömsscenario utspelade sig.

Den rutinerade St Louisbacken Jay Bouwmeester kollapsade och föll ihop på avbytarbänken. Klubbens manager, Doug Armstrong, bekräftade i ett officiellt uttalande att det handlade om ett hjärtstillestånd.

LÄS MER: St Louis-back kollapsade under match

”Med 7:50 kvar av den första perioden i vår match ikväll drabbades Jay Bouwmeester av hjärtstillestånd och kollapsade på vår bänk efter ett byte. Lyckligtvis kunde våra läkare och Anaheims hälsopersonal stabilisera Jay. Han var vaken och kunde röra sig medan han transporterades till UC Irvine Medical Center. Just nu är Jay vid medvetande och undersöks av Anaheims läkarteam. Vi kommer att uppdatera läget om Jay’s tillstånd under onsdagen".

En av Bouwmeesters lagkamrater är svensken Oskar Sundqvist. 25-åringen är skadad för tillfället och befann sig på pressläktaren när han fick se sin lagkamrat kollapsa på bänken.

– Det är det läskigaste jag varit med om och vi är fortfarande chockade, säger Oskar Sundqvist.

Vad hann du tänka när det hände?

– Jag hann inte tänka så mycket. Det var mer bara att ta sig ner till omklädningsrummet så snabbt som möjligt och vara runt alla grabbar, säger Oskar Sundqvist.

Jay Bouwmeester har 1 240 NHL-matcher på meritlistan. Förutom St Louis Blues har han även spelat med Florida Panthers och Calgary Flames. Han har bland annat vunnit Stanley Cup, OS-guld och två VM-guld.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.