Svårt läge för Frölunda efter chockstarten

Två förluster – och Frölunda ligger risigt till i Champions Hockey League.
– Vi har spelat så dåligt att vi förtjänar att förlora, säger poängkungen Ryan Lasch.

ANNONS
|

5–6 på straffar mot Graz 99ers i fredags följdes alltså upp av 2–3 mot tjeckiska Mountfield i Frölundaborg – och det hade ingen i Frölunda HC räknat med inför starten på Champions Hockey League.

– Nä, det är inte enligt plan. Enligt planen skulle vi haft sex poäng. Vi får det resultat som vi förtjänar och vi har tyvärr inte spelat bättre i de här två matcherna, säger Frölundas Roger Rönnberg allvarligt.

Orden ingen vill höra – efter en förlust

Han fick se sitt lag tajta till försvaret jämfört med torsdagens förlust, men det saknades däremot målskytte – särskilt i spelformen med en man mer på på banan.

ANNONS

– Att som fans till ett hockeylag få höra att det är ett fall framåt när man förlorar på hemmaplan, det vill de aldrig höra! Vi vill vinna och har jättemycket högre förväntningar. Men vi tycker att vi spelar bättre försvarsspel, vi tycker att efter halva matchen att passningsspelet också börjar bli lite bättre och vi tillbringar mer tid i anfallszon. Sedan förlorar vi matchen på att vi släpper in tre väldigt enkla mål, plus att vårt powerplayspel som skämt bort oss i alla år går lite i stå. Det kostar oss matchen, säger Roger Rönnberg.

Frölundas coach nämner att PP-spelet blir statiskt och stillastående mot en liten box.

– Spelar du PP mot en liten box så måste du skjuta från utsidan. För det där insticket till Joel Lundqvist från Ryan Lasch finns inte. De hade nästan fyra gubbar på Joel i dag, förklarar Roger Rönnberg.

Frölundas playmaker Ryan Lasch är lågmäld efter matchen.

– Jag tycker inte att det är ett steg framåt om du förlorar. Jag tycker att vi ser illa ut i bägge de här två matcherna. Vi har spelat så dåligt att vi förtjänar att förlora, säger han ärligt.

Är det oroande?

– Nä, det är inte oroande – men vi har försatt oss i en situation där vi måste åka på turné och göra vårt jobb. Vi har killarna som kan göra det – och vi måste ha med oss två vinster för att kunna överleva i turneringen, svarar Lasch snabbt.

ANNONS

"Vi har satt oss i ett tufft läge"

För redan nästa vecka väntar samma lag på Frölunda i Österrike och Tjeckien. Graz 99ers på torsdag, Mountfield på lördag.

– Det blir en oerhört viktig vecka. Vi har lite att jobba med, om man säger så. Vi har satt oss i ett tufft läge. Men vi kan bara fokusera på matcherna som är kvar – och göra det bättre. Det finns saker som vi kan skruva till, säger Joel Lundqvist.

Kaptenen var tillbaka efter sjukdom.

– Ja, det har varit en skitvecka. Men nu är i alla fall febern borta – och jag orkade spela. Jag tänker inte skylla på det, säger Lundqvist.

Coach Rönnberg tänker dock sätta sig med det pussel som utgör hans lag och säsong.

– Vi måste sätta hörnbitarna på pusslet och vara överens om dem. Då är det lättare att lösa resten. En hörnbit är alltid hårt jobb, att vi har en bra struktur i vårt spel och vårt spelsystem. Nästa hörnbit är vårt offensiva spel, vårt passningsspel, våra urspel ... ja, hela vårt offensiva spel inklusive powerplay. Det är det som kommer att få vårt lag att lyfta när vi väl får ordning på det, säger Roger Rönnberg.

ANNONS