Vancouver Canucks materialare hade en cancerfläck på nacken, vilket upptäcktes av en supporter på läktaren.
Vancouver Canucks materialare hade en cancerfläck på nacken, vilket upptäcktes av en supporter på läktaren. Bild: KIRBY LEE

Supporter upptäckte Vancouver Canucks-ledarens cancer

Mitt under en hockeymatch visade en supporter ett meddelande i sin mobil för Vancouver Canucks materialare Brian ”Red” Hamilton. Hon hade upptäckt en leverfläck på hans nacke, och det visade sig vara hudcancer. Nu vill Hamilton tacka sin hjälte.

ANNONS

Den 23 oktober förra året spelade NHL-laget Vancouver Canucks en match mot Seattle Kraken. Canucks vann med 4–2, men det är inte därför Brian ”Red” Hamilton kommer minnas dagen för evigt.

Under matchen upptäcktes nämligen materialarens hudcancer. En supporter som satt precis bakom båset hade sett en leverfläck på Brian Hamiltons nacke. Hon misstänkte direkt att det var cancer, skrev ner en anteckning i mobilen och visade det för Canucks-ledaren.

Supporterns instinkt visade sig stämma, och efter att ha fått vård är nu Brian Hamilton cancerfri.

Nu har klubben gått ut med ett uttalande, där Brian Hamilton efterlyser supportern som hjälpte honom.

ANNONS

”Jag försöker hitta en väldigt speciell person och jag behöver hjälp från hockeycommunityt. Till den här kvinnan, du förändrade mitt liv, och nu vill jag säga tack så mycket!”, skriver materialaren.

Han hyllar kvinnans snabba reaktion under matchen:

”Det här handlar om en fantastisk person som tog sig tid att upptäcka något oroväckande och sedan hitta ett sätt att påpeka det mitt under kaoset i en hockeymatch. Hon ansträngde sig rejält för att fånga min uppmärksamhet från läktaren medan jag och gjorde mitt jobb på Canucks bänk”, skriver Hamilton.

Efter drygt en timme kom Vancouver Canucks med en uppdatering, där de meddelade att de hade hittat kvinnan, med hjälp av sina supportrar.

ANNONS