Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Stor dramatik – Frölunda vann galna målfesten i Scandinavium

Efter fyra raka hemmaförluster och åtta poäng på de åtta senaste matcherna kom segern för Frölunda. Detta efter stor dramatik och mål i överflöd.
– Mina gråa hårstrån kommer snabbt nu, säger Roger Rönnberg.

Endast en trepoängare på de sex senaste matcherna och åtta poäng totalt på de åtta senaste matcherna. Formkurvan för Frölunda har inte direkt pekat spikrakt uppåt på sistone.

LÄS MER: Rönnberg uppmaning till stjärnduon efter svaga tiden

Mot Örebro kom segern ändå.

Även fast det satt hårt inne.

– Det är ganska svårt att sammanfatta den här matchen ... jag vet knappt vad som hände i den tredje perioden, säger Örebro-tränaren Niklas Eriksson.

För ja, den första perioden slutade 1–1 efter att Robin Kovacs öppnat målskyttet och Jan Mursak kvitterat. Den andra slutade även den 1–1 efter att Robin Kovacs återigen slagit till innan Stefan Elliott kvitterade.

LÄS MER: Matt Tomkins hoppas på OS-drömmen

Sedan gick det undan.

Så häng med.

För i den tredje perioden var det öppna spjäll och målchanser till höger och vänster. Det började med att Joel Mustonen gav sitt Örebro ledningen, Nicklas Lasu kvitterade innan Robin Kovacs gjorde sitt tredje för kvällen.

LÄS MER: Så fick Johan Sundström fart på sig själv igen – hyllas stort

Men Frölunda kom tillbaka.

Johan Sundström både kvitterade och gav sitt lag ledningen.

Men med nio sekunder kvar kvitterade Örebro. Efter en mållös förlängning kunde Frölunda bärga bonuspoängen då Max Friberg satte sin straff och Matt Tomkins räddade samtliga straffar.

– En sak Frölunda för tillfället inte är, är förutsägbara. Det är ganska skönt efter julen där man varit tvungen att se alla dessa romantiska komedier som har samma handling hela tiden. Det är två som träffas, blir kära, blir osams, en åker till flygplatsen och den andra åker efter i en taxi och så springer de in och blir ihop och pussas. Vi är tvärtom nu. Man har ingen aning om man sätter på en skräckfilm eller en romantisk komedi, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Mina gråa hårstrån kommer snabbt nu.

LÄS MER: Joel Lundqvist valde att fortsätta – efter samtalen med familjen: ”Betalar ett pris för det”

Det blev ändå seger som sagt.

En efterlängtad sådan för Frölunda.

Men först lite mer kritik från Roger Rönnberg.

– Passningsspelet är jag ganska missnöjd med. Vi har svårt att få fart på passningsspelet och ger bort pucken för enkelt i fel lägen. Om jag dock ska sluta gnälla och ta på mig de positiva glasögonen så kommer vi tillbaka flera gånger. Vi vinner ändå och har en jäkla bra trend på några spelare, säger han.

LÄS MER: Christian Folins brokiga resa från emballagesorteringen på Volvo – via NHL till Frölunda

Att segern ändå betydde en hel del för spelarna i Frölunda gick inte att snacka bort efteråt. Det var tydligt på jublet från bänken att segern smakade gott efter den senaste tidens svaga resultat.

– Vi har ju förlorat de senaste matcherna här och vi ska ju vara ett vinnande lag. Jag tycker dock inte att vi varit så stressade över det. Vi går ju alltid in till varje match och vill vinna och vinsterna är alltid de viktigaste. Jag är väldigt glad över att vi lyckades idag, säger Michael Spacek.

Hur var det att uppleva den här målfesten ute på isen?

– Oj ... det är hockey! Det är så det kan se ut ibland! Vissa matcher är tajta och du har knappt några mål alls och så kommer sådana här matcher. Oavsett vad så vann vi till slut och det är vad vi ville.

Under stora delar av matchen fick Frölunda klara sig utan både Viktor Ekbom och Mattias Norlinder som klev av isen utan att återkomma. Efteråt hade Roger Rönnberg inte särskilt mycket information.

– Det är för tidigt att säga något nu, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.