Spelare och ledare i Brynäs utsatta för hot – Anton Rödin gömde barnen på vinden

Brynäs framtid i SHL hänger på en skör tråd.
Efter gårdagens förlust fick lagkapten Anton Rödin besök i sitt hem av maskerade män.
– Jag fick rycka upp barnen och gå upp och gömma de i en garderob på vinden, berättar han för Sportexpressen.

ANNONS
|

Någon form av mirakel kommer att krävas för att Brynäs ska spela i SHL nästa säsong. Klubben ligger under med 3-0 i matcher mot Malmö och måste alltså bjuda på en vändning, som ingen svensk klubb någonsin har lyckats med, för att inte åka ur svensk hockeys högsta serie för första gången någonsin.

Under gårdagen förlorades den tredje matchen och efter var det stor ilska hos supportrarna.

Nu meddelar Brynäs ilskan ska fått vissa att gå över gränsen. På sin hemsida skriver klubben att spelare och ledare ska ha blivit utsatta för hat och hot.

”Under det senaste dygnet har spelare, ledare och deras familjer utsatts för hotfulla situationer. Något som är oacceptabelt, oavsett sportsliga omständigheter.

ANNONS

Klubben tar händelserna på största allvar och de har polisanmälts”, skriver Brynäs i ett uttalande.

Anton Rödin: Fick gömma barnen på vinden

Under söndagskvällen valde Anton Rödin att berätta att han var en av spelarna som blev utsatt. I en intervju med Sportexpressen berättar Brynäs lagkapten, som dock inte har spelat de senaste matcherna, att han hade lagt sig själv och barnen när maskerade män besökte hans bostad.

– Det var jobbigt i går, men i dag är jag väldigt arg. Det har gått för långt när barnen undrar varför man ska leka kurragömma mitt i natten. Jag fick rycka upp barnen och gå upp och gömma de i en garderob på vinden, för att det står maskerade män och bankar på dörren. Det är så långt ifrån okej, säger Anton Rödin till tidningen.

Rödin vill inte berätta mer i detalj exakt vad som hände efter att han gömt barnen på vinden, men hänsyn till utredningen som görs.

Han berättar dock att barnen har påverkats av händelsen.

– När det knackar på dörren dagen efter så skriker fyraåringen till och springer bort för att det knackar. Jag tror varenda förälder som kan relatera till vilken panik som skulle uppstå i ett liknande läge.

ANNONS

LÄS MER:Malmö vann – en match från säkrat kontrakt

LÄS MER:Så här hockey ska spelas – hoppas Frölunda och Färjestad förstår det

LÄS MER:Läktarkampen fortsätter i glödheta kvartsfinalen ”Jäkligt kul att spela på hemmaplan”

ANNONS