Solstrålen Rakhshani tillbaka för Frölunda: "Nu kör vi"

Det går knackigt för Frölunda i SHL men nu kommer ett glädjebesked när Rhett Rakhshani, 31, är tillbaka i spel igen efter sin ljumskskada – ett efterlängtat besked för Roger Rönnberg.
– Han sprider energi och vi alla vet vad han kan göra ute på isen, säger han.

ANNONS
|

Han gick en kamp mot klockan inför finalen i Champions Hockey League mot tjeckiska Mountfield. En kamp som Rhett Rakhshani såg ut att vinna då amerikanen kom till spel efter att ha lämnat klartecken till Roger Rönnberg.

Men det höll inte.

För efter bara några byten tvingades han lämna isen igen.

Efter behandling i omklädningsrummet stod det klart att det inte skulle bli några fler minuter på isen och att han tvingades kasta in handduken.

Därefter har det varit läktarplats för Rhett Rakhshani som har fått kämpa på nytt för att ta sig tillbaka.

När Frölunda ställs mot Leksand på tisdagskvällen i en match där Frölunda måste studsa tillbaka och vinna är dock 31-åringen tillbaka i spel igen.

ANNONS

– Äntligen var ordet, det känns bra att vara tillbaka, säger Rhett Rakhshani.

Hur var det att få kliva av finalen?

– Det sög ... det var inte särskilt bra.

Men du är redo nu?

– Ja, nu kör vi! Jag är hundra procent. Vi har testat, vi har kört rehab och jag tänker inte på det nu. Det kändes bra därute, säger han.

Hur det varit att följa laget från sidan under den senaste tiden?

– Det är tufft. Du vill aldrig förlora mer än en match i rad i hockey men jag har fullt förtroende för mitt lag och mina lagkamrater.

Roger Rönnberg var minsta sagt nöjd över att få tillbaka Rakhshani.

– Han kommer in som en jäkligt glad kille som är fylld med energi. Han är en riktig solstråle som sprider energi. Sedan vet vi alla vad han kan göra ute på isen, säger han.

Johan Mattsson som dragits med en skavank på sistone var med och körde för fullt igen. Det gjorde däremot inte David Printz.

– Han är på en röntgen och kollar så det inte är något fel på skelettet. Han var inte träningsbar idag, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

ANNONS

– Skulle det vara något fel på skelettet så är det nästan bättre för då ökar chanserna till spel. Det där går alltid att ta bort med smärtstillande.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS