Skellefteå bryter med Kenny Agostino

Han blev först att värvas från Ryssland till SHL sedan kriget brutit ut.
Mindre än två dygn senare bryter Skellefteå med Kenny Agostino.
Det bekräftar klubben på sin hemsida.

ANNONS
|

Flera SHL-klubbar röstade på sina årsmöten igenom motioner som innebar att man inte skulle värva spelare som skrivit KHL-kontrakt efter det att Ryssland inlett sitt invasionskrig i Ukraina. En av dessa var Skellefteå.

Därför väckte det starka reaktioner när klubben i måndags som första SHL-lag presenterade en spelare, Kenny Agostino, som tillbringat sina två senaste säsonger i den ryska högstaligan.

Reaktionerna blev så pass kraftiga att Skellefteå nu, mindre än två dygn senare, tvingas backa från sitt beslut.

– För Skellefteå AIK har frågan om hans försök att avsluta sitt kontrakt med den ryska klubben inför förra säsongen varit viktig. Nya uppgifter i media och från andra källor förändrar vårt ställningstagande. Vi väljer därför att bryta kontraktet, säger Erik Forssell, general manager, till klubbens hemsida.

ANNONS

Kunde lämnat – valde pengarna

Värvningen av Agostino motiverades med att han skrivit sitt avtal i Ryssland innan det att kriget inletts. Dessutom att han enligt egen utsago försökt avsluta sitt kontrakt i förtid.

– Det har varit avgörande i vårt beslut att skriva med honom. Dessutom har han verkligen gjort vad han har kunnat för att bryta kontraktet, sa Forssell till Norran.

Till samma tidning bedyrade Agostino att så var fallet – men det verkar inte stämma.

Enligt uppgifter till såväl Sportbladet som Expressen hade Agostino kommit överens med Växjö Lakers om en övergång redan förra sommaren. Denna ska han enligt uppgifterna ha dragit sig ur på grund av det lönetapp övergången skulle innebära.

Uppgifter som Växjös sportchef Henrik Evertsson bekräftade för båda tidningar.

Amerikanen har tidigare spelat flera säsonger i NHL. Enligt capfriendly.com har han tjänat över 50 miljoner kronor under karriären.

LÄS MER:Omark sågar Skellefteåvärvning: "Bara skitsnack"

LÄS MER:Skellefteå värvar från KHL – första sedan kriget

LÄS MER:Kanada vägrade hälsa – USA vann rivalmötet

ANNONS