Simon Hjalmarsson tvingas lämna Frölunda

Simon Hjalmarsson har gjort 340 matcher för Frölunda HC. Nu tvingas han lämna klubben.
– Det var ett beslut som var jäkligt tufft att ta. Och svårt. För ”Hjalle” har betytt mycket för oss under de fem år som han varit här, säger sportchef Fredrik Sjöström.

ANNONS
|

Simon Hjalmarsson är en av många spelare i Frölunda vars kontrakt går ut efter säsongen. Nu meddelar Frölunda att Hjalmarsson får lämna klubben, efter fem säsonger och 340 matcher.

Han erbjuds inget nytt kontrakt.

– Det är en grym ledare, så det är ett tufft beslut. Men det är något som vi känt växt fram. Det är inget lätt beslut, men vi kände att vi ville gå en annan väg, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Simon Hjalmarsson representerade Frölunda tidigt i sin karriär och återvände till klubben 2016 – efter ett år i KHL-klubben CSKA Moskva.

Under sina fem säsonger i klubben har Hjalmarsson varit med om att vinna fyra titlar – ett SM-guld och tre CHL-titlar.

ANNONS

– Han har varit en ledare och en kärnspelare för oss – så han lämnar ett tomrum. Samtidigt ges andra möjlighet att kliva fram och axlar ett sånt ansvar, eller växer med ett större förtroende och större roll, säger sportchef Sjöström.

”Nyförvärven kommer komma”

SHL-säsongen slutade redan i kvartsfinal för Frölunda – som slogs ut av Rögle efter fyra raka förluster.

Hjalmarsson spelade 51 matcher och stod för 20 poäng (sex mål och 14 assist) under säsongen. Det är en kurva som gått nedåt – för föregående säsong stod Hjalmarsson för 36 poäng.

– Ja, så är det kanske. Sedan tittar vi inte bara på mål eller poäng. Det vore konstigt, men såklart har det gjort det. Och i de diskussioner som vi haft med ”Hjalle” är han såklart inte helt nöjd med sin säsong heller. Men återigen, ”Hjalle” har varit mer än bara poäng för oss, säger Fredrik Sjöström.

Under veckan som gått har fyra spelare, Johan Mattsson, Jesper Sellgren, Jonathan Sigalet och Simon Hjalmarsson, lämnat Frölunda.

– Vi har en del luckor kvar att fylla och nyförvärven kommer komma. Men det finns inget att presentera än, säger Fredrik Sjöström.

ANNONS